Košarka

Ove subote prve utakmice četvrtfinala Play offa za prvaka BiH u košarci za žene

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ove subote, 13.4.2024.godine, u Zenici se igraju prve utakmice četvrtfinala Play offa za prvaka BiH u košarci za žene, u kojima su domaćini zeničke ekipe KK Jumper Taurus i KŽK Čelik BH Telecom.

Naime, u tekućoj sezoni, 2023/2024, u najvišem rangu bh. košarke igrale su dvije ekipe iz Zenice i to KŽK Čelik BH Telecom (BHT) i KK Jumper Taurus i obje zeničke ekipe ostvarile su plasman u završnicu za prvaka BiH, KK Jumper Taurus na trećem i KŽK Čelik BH Telecom na četvrtom mjestu.

Treći na tabeli (KK Jumper Taurus) igra prvu utakmicu četvrtfinala  sa šestim (ŽKK Zrinjski 2010) i ima prednost domaćeg terena.

Ova utakmica je na rasporedu u subotu, 13.4. od 17,30 sati u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“, centralni teren. Nominovana službena lica za ovu utakmicu su:

Glavni sudija Hasan Bajgorić, sudija 1 Dženan Hasić, sudija 2 Amer Bambur, delegat Nadija Pelja.

 

Četvrtoplasirana ekipa, KŽK Čelik BH Telecom, igra prvu utakmicu četvrtfinala sa petoplasiranom ekipom „Leotar 03“ i Zeničanke imaju prednost domaćeg terena.

Ova utakmica je na rasporedu u subotu, 13.4. od 20 sati u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“, centralni teren. Nominovana službena lica za ovu utakmicu su:

Glavni sudija Ernad Karović, sudija 1 Esad Pelja, sudija 2 Ivan Jurić, delegat Zoran Marković.

Četvrtfinalna i polufinalna serija igra se na dvije dobijene utakmice, dok je finale planirano na tri dobijene utakmice.

Sistem takmičenja je takav da su dvije prvoplasirane ekipe ligaškog dijela takmičenja ostvarile direktan plasman u polufinale i imaju prednost domaćeg terena. To su ekipe Orlovi iz Banja Luke  i Lavovi iz Brčkog.

Pobjednik duela Jumper / „Zrinjski 2010“ ide u polufinalu na ekipu Lavovi, dok pobjednik duela Čelik / „Leotar 03“ Trebinje ide na ekipu Orlovi.

E.Imamović

Foto arhiva / klubovi



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno