Košarka

Tri člana OKK Čelik u reprezentaciji BIH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Omladinski košarkaški klub „Čelik“ s ponosom informiše sportsku javnost u Zenici i Zeničko – dobojskom kantonu da su naša dva košarkaša, Semin Burko i Ahmet Begić priključila pripremama U-16 reprezentacije Bosne i Hercegovine. Pod vodstvom selektora Josipa Pandže, 15 košarkaša obavit će mini pripreme i testiranja kako bi što spremniji dočekali Europsko prvenstvo A divizije koje se od 6. do 16. augusta održava u Latviji.
„Igrao sam za reprezentaciju na međunarodnom turnir u Turskoj, bio sam nedavno na pripremema na Ilidži i ovo mi je treći put da sam pozvan u reprezentaciju što je za mene velika čast i obaveza. Prebolovao sam gripu proteklih dana ali vjerujem da ću odgovoriti zadacima koje pred mene postave selektor i njegovi saradnici“, po dolasku u hotel „Sunce“ na Vlašiću kazao je 210 cm visoki Semin Burko, koji je protekle sezone sa nepunih 16 godina debitovao za naš prvi tim.
Pripreme na Vlašiću i nastup na turniru u Travniku, za Ahmeta Begića, 185 cm visokog beka, debitantski je nastup u dresu sa državnim grbom. „Kada sam iz Doboj Juga došao u Čelik, u Zenicu imao sam cilj ponašanjem radom i igrom nametnuti se trenerima. Sada sam ovdje u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, o čemu sam maštao i dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje selektora Pandže. Konkurencija je jaka i to me raduje“, kaže Begić koji je poziv zaslužio izvrsnim igrama u dresu Čelika u dosadašnjem dijelu sezone u Ligi mladih KS BiH.
Napominjemo, da OKK „Čelik“ duže vrijeme u svojim redovima nije imao reprezentativce Bosne i Hercegovine, a danas su naša tri člana reprezentativci države što je potvrda da OKK Čelik uprkos materijalnim problemima sa kojima se suočava kao i drugi sportski kolektivi, vodi ispravnu politiku, rada i afirmacije mladih igrača iz Zenice i okoline. Osim Burke i Begića koji igraju za kadetsku reprezentaciju, član juniorske reprezentacije BiH je Ibrahim Durmo, po mnogima jedan od najvećih talenata bh. košarke.
U nadi da će ova informacija naći mjesta u vašem mediju, šaljemo vam sportske pozdrave,

Press OKK «Čelik»



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno