Košarka

Kadeti BIH bolji od Slovenije i Srbije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kadetska (U-16) košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je pobijedila vršnjake iz Slovenije i Srbije, u sklopu međunarodnog turnira koji se održava u na Vlašiću. Turnir se igra u sklopu priprema za evropsko prvenstvo A divizije, a mladi bh. košarkaši su se plasirali u finale turnira nakon što su savladali Sloveniju sa 67:55, a zatim Srbiju sa 56:52.

Na susretu protiv Slovenije u bh. timu istaknuo se Sani Čampara s 24 poena, dok je protiv Srbije u ekipi BiH bilo više raspoloženih igrača. U finalu turnira mladi bh. košarkaši će igrati protiv reprezentacije Grada Zagreba. Utakmica počinje u 14 sati. 

Za BiH nastupaju Sani Čampara, Srđan Kočić, Emir Čerkezović, Ervin Gutić, Semin Burko, Vedran Mirković, Amar Barukčija, Mateo Ivanković, Aleksandar Stojišić, Aljoša Janković, Harun Draganović, Anes Softić, Rade Zelenović i Marko Šarenac.Selektori BiH su Josip Pandža i Enes Numanović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno