Ostali sportovi

Tri bronzane medalje za karatiste KK Čelik na 13.Federalnom prvenstvu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tri bronzane medalje za karatiste KK Čelik na 13.Federalnom prvenstvu – U Sarajevu je održano 13. Federalno karate prvenstvo za djecu i seniore. Organizator je bio Karate savez Federacije Bosne i Hercegovine, a prvenstvo se održalo u sportskoj dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu u Sarajevu. Učestvovalo je oko 600 takmičara iz 67 klubova registrovanih u Karate savezu Federacije Bosne i Hercegovine. Prema riječima organizatora ovo je najmasovnije prvenstvo Federacije Bosne i Hercegovine do sada.

Karate klub Čelik Zenica je nastupio sa tri takmičara i osvojio tri bronzane medalje. Lana Zakić je osvojila dvije bronzane medalje u katama djevojčice 2007. godište i borbe djevojčice 2007. godište -36kg. Malo čudne sudijske odluke, po mišljenju iz KK Čelik, koštale su Lanu i boljeg plasmana. Junior KK Čelik Sanin Orlić se okitio bronzanom medaljom u kategoriji seniori kate, te je tako dokazao da je trenutno u državi u vrhu u toj kategoriji. Džejna Džaferbegović nije uspjela domoći se medalje.

Sljedeća takmičenja na koja idu Čelikovci su 03.03. Travnik Open, 17.03.Srebrenik Open i onda Državno Karate prvenstvo 30.03.2018.god.

E.Imamović; Foto KK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno