Rukomet

Treća uzastopna pobjeda juniora RK Čelik

Treća uzastopna pobjeda juniora RK Čelika
Treća uzastopna pobjeda juniora RK Čelika
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Treća uzastopna pobjeda juniora RK Čelika- Sinoć su rukometaši RK Čelika slavili treću uzastopnu pobjedu u zvaničnoj Ligi za juniore BiH. Ovoga puta pred stotinjak posjetalaca u Dvorani Bilmišće juniori RK Čelika su ,,pregazili” odličnu ekipu juniora tuzlanske Slobode, iz koje čak pet igrača nastupaju za prvi – seniorski tim RK Slobode. Bila je to odlična i borbena rukometna predstava u kojoj je ekipa domaćina cijelo vrijeme bila u vodstvu i na kraju slavila rezultatom 26:24 (poluvrijeme 12:10).

-Bravo momci! Čestitam na sjajnoj pobjedi! Tako se brane boje RK Čelika!

Čestitam i treneru juniora prof. Seldinu Rizvanoviću, bez kojeg se sve ovo u RK Čeliku ne bi ni desilo. Takođe i Sanelu Hasanoviću i Nedimu Šehiću, koji mu pomažu u radu sa mladima u našem klubu. Mi na ovome nećemo stati i u narednom periodu ćemo maksimalnu pažnju posvetiti podmlatku u našem Klubu- rekao je nakon utakmice i treće uzastopne pobjede juniora RK Čelika u prvenstvenim utakmicama, predsjednik RK Čelika Pane Škrbić.

Igrači RK Čelika koji su izvojevali treću uzastopnu pobjedu su: Amar ĆERIM (sjajni golman), Jasmin OMEROVIĆ (izvrsno lijevo krilo, postigao 8 golova), Mustafa BABIĆ (odlični bek, sa 6 golova), Aldin ALIĆ (3 gola), Faris MRAKO (3 gola), Midjan ŠEĆIBOVIĆ (4 gola), Ahmed DURMIĆ (2 gola), Muamer KALJIĆ i Demir ŠABANOVIĆ.

U do sada četiri odigrana prvenstvena kola juniori RK Čelika su postigli sljedeće rezultate:
• RK Gračanica – RK Čelik 30:28
• RK Čelik – RK Lukavac 40:29
• RK Konjuh (Živinice) – RK Čelik 28:31 i
• RK Čelik – RK Sloboda (Tuzla) 28:26.
Juniori RK Čelika sa 9 osovojenih bodova vode na čelu prvenstvene tabele.

-Činjenica je da kada u jednom klubu juniori postižu dobre rezultate – da taj klub ima dobru budućnost. To i jeste naš moto i razvoja podmlatka u RK Čeliku i postizanja dobrih rezultata. Mi smo u toku formiranja i drugih mladih selekcija u Klubu, što je u procesu realizacije. Čestitam mojim igračima na sjajnoj pobjedi, koja je vrlo vrijedna i ulazi u istoriju Kluba – izjavio je trener prof. Seldin Rizvanović.

Saopštenje RK Čelik
Pane Škrbić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno