Rukomet

Čelik Junior: Pozitivna rukometna priča se nastavlja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čelik Junior: Pozitivna rukometna priča se nastavlja – Škola rukometa ”Čelik Junior” iz Zenica, a koja je nedavno proslavila sedam uspješnih godina postojanja, nastavlja da širi pozitivnu rukometnu priču našeg grada. Kroz treću sezonu takmičenja u Prvoj ligi Bosne i Hercegovine, pružaju priliku mladim rukometašima našeg grada da nas prezentuju u najboljem svjetlu.

Ova ekipa je u sklopu šestog kola Prve lige BiH proteklog vikenda igrala protiv rukometnog kluba ”Sloboda Solana” iz Tuzle, a koja je pak do prošle sezone igrala Premijer ligu. Realno gledajući, Prva liga naše zemlje nikada nije bila jača. Čak tri ekipe koje su ispale iz Premijer lige sada igraju Prvu ligu (Gradačac, Gračanica i Sloboda).

Odlaskom nekolicine igrača do 20 godina, ekipa škole rukometa ”Čelik Junior” je još više podmlađena, te sada prosjek godina ove ekipe iznosi samo 17. Međutim, bez obzira na taj podatak, uspješno pariraju svim protivnicima, pa je čak i u utakmici protiv Slobode pokazan veliki talenat mladih rukometaša naše Zenice, što je trenerima i ljudima iz Uprave kluba dalo još veći podstrek da nastave raditi istim tempom.

“Ova priča koju mi već sedam godina zastupamo svakim danom postaje sve sjajnija. Riječ je o pozitivnoj rukometnoj priči gdje se mi zalažemo da pružimo priliku mladim igračima našega grada da igraju u seniorskoj ligi, te na taj način grade svoj igrački talenat. Danas, imamo najmlađu ekipu u Prvoj ligi BiH, ali opet, bez obzira na taj podatak bilježimo dobre rezultate. Izgubiti od jedne Slobode ili Gračanice, a uz veliko zalaganje naše mlade momčadi, za nas nije poraz, nego lekcija. Smatramo da na jedan takav način treba postaviti stvari, jer ‘I pad je let’. Gledamo da iz svake utakmice izvučemo maksimum, te naučimo nešto novo. Svakim danom smo sve bolji i bolji, sve više funkcionišemo timski, a u dogledno vrijeme sa stopostotnim domaćim igračkim kadrom bićemo u samom vrhu. To je naš cilj, to je ono što mi zagovaramo i za šta se zalažemo”. – kazao je šef stručnog štaba, Zeljko Vladimir.

Škola rukometa ”Čelik Junior” je našoj zemlji dala i tri sjajna reprezentativca, a koja su oduševili selektore, te svojim zalaganjem potpisali poziv na naredno okupljanje. Riječ je o mladim rukometašima: Harunu Hodžiću (16), Pašalić Adiju (17), te Jurić Danijelu (18).

Pored Prve seniorske lige BiH, škola rukometa ”Čelik Junior” se takmiči i u Omladinskoj rukometnog ligi ”Sjever”. Proteklog vikenda su dječaci (2000., 2002. i 2004. godište) gostovali u Gračanici, te pokazali da vrijede i da znaju igrati rukomet.

U narednom kolu Prve lige BiH gostuju u Tešnju, kod rukometnog kluba ”Bosna TS”, a u Omladinskoj ligi dočekuju Krivaju iz Zavidovića, u sklopu četvrtog kola.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno