Košarka

Treća pobjeda bh. kadeta na Evropskom prvenstvu – sutra sa Mađarskom po četvrtfinale

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine zabilježla je treću pobjedu, uz jedan poraz, na Evropskom prvenstvu B divizije u Bugarskoj protiv Irske.
Rezultat: Irska – BiH 71:97 (21:17), (12:31), (16:26), (22:23);

Mladi bh. košarkaši slavili su zahvaljujući odličnoj napadačkoj igri tokom druge i treće četvrtine kada su stvorili prednost od preko 20 poena razlike.
Na poluvrijeme su izabranici Dejana Bodiroge otišli sa 15 poena prednosti (33:48). U trećoj četvtini naši kadeti nastavljaju tamo gdje su stali u drugom periodu. Prednost raste iz minuta u minut, pa pred posljednju četvrtinu Zmajevi imaju prednost od 25 poena (49:74).

U posljednjoj četvrtini naši kadeti su rutinski sačuvali stečenu prednost i bilježe treći trijumf na Evropskom prvenstvu za konačnih 71:97 (+26 poena).
U našoj reprezentaciji istakao se Kosta Kondić sa 19 poena. Pratili su ga Deni Radak sa 14 i Timur Krupalija sa 13 poena. Dvocifreni su bili i Nikola Mičić sa 12, te Haris Dedajić i Ante Kovač sa po 11 poena.
U selekciji Irske najefikasniji je bio Moore sa 24 poena.

-Naši kadeti u utorak 15.8. igraju zadnju utakmicu grupne faze protiv Mađarske, a utakmica se igra od 19:30 sati. Mladi bh. košarkaši trenutno su na drugoj poziciji sa sedam bodova iza Češke koja ima bod više. Na trećoj poziciji je Mađarska koja takođe ima sedam bodova. Četvrta je Irska sa šest bodova, dok Slovačka i Norveška imaju po četiri boda. U četvrtfinale idu po dvije najbolje selekcije iz četiri grupe, dok će trećeplasirani i četvrtoplasirani tim razigravati za plasman od devetog do 16. mjesta. Preostali timovi će se boriti za plasman od 17. do 24. mjesta. Najbolje tri selekcije Evropskog prvenstva divizije B putuju u diviziju A-, objavili su na Sportsport.ba.

Želimo puno sportske sreće našim mladim košarkaškim uzdanicama u odlučujućoj utakmici protiv Mađarske.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno