Košarka

Trbić i Sparsi dočekuju Čelik u Skenderiji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkaši Sparsa u srijedu u Sarajevu protiv zeničkog Čelika igraju finalnu kvalifikacionu utakmicu (sistem A) Kupa Bosne i Hercegovine.

Pobjednik susreta Spars – Čelik osigurat će nastup na završnom turniru Kup-a BiH, gdje ga očekuju ekipe Igokee, Zrinjskog i Širokog. Trener Sparsa Marko Trbić ističe da njegov tim u Kupu ima visoke ambicije kao i u prvenstvu.

– Utakmica protiv Čelika za nas je veoma značajna. Čelik je tim koji je puno bolji nego što to pokazuju igre i stanje na tabeli. S maksimalnim oprezom dočekujemo tu utakmicu, svjesni da Zeničani mogu puno bolje nego što to trenutno pokazuju. Samo uz dobar pristup možemo obezbijediti nastup na završnom turniru – kazao je Trbić.

Završnica Kupa BiH igrat će se 20. i 21. februara, a domaćin će biti jedan od učesnika kojeg će Košarkaški savez BiH odrediti narende sedmice.

Košarkaš Nedim Buza kazao je da on i njegovi suigrači žele plasman u završnicu Kupa.

– Čelik je nezgodna ekipa, ali najbitinije je da mi igramo svoju igru, da jakom odbranom zaustavimo njihove glavne igrače. Ukoliko to uspijemo mislim da pobjeda neće izostati – kazao je Buza.

Finalni susret kvalifikacija Kupa BiH Spars – Čelik igrat će se u srijedu, 11. februara, u dvorani KSC Skenderija (18.00 sati).

– Rezultat u Kupu svakako je pokazatelj da ovaj tim Čelika posjeduje kvalitet i da su naši rezultati u Prvenstvu BiH, odnosno Ligi 12 splet nesretnih okolnosti. Naši sportski rivali, ekipa Sparsa u dva prijateljska i jednom prvenstvenom susretu ove sezone bili su uspješniji, a položaj na tabeli i rezultati sugerišu da su i u predstojećem Kup susretu favoriti. U Skenderiju idemo rasterećeni imperativa, pokušat ćemo pružiti što jači otpor i ovaj meč bi nam trebao poslužiti kao priprema pred nedjeljnu utakmicu protiv Mladosti, koji nam je možda i presudna u borbi za ostanak u ligi“, kaže Ahmed Muminović, trener košarkaša Čelika.
Zbog povrede zadobijene u utakmici protiv Građanskog, sigurno neće nastupiti Dino Alić. Priliku da steknu nova igračka iskustva imat će naši mladi igrači Ibrahim Durmo, Esnaf Durmić, Haris Genjac i drugi, a prvi put za seniorski tim će nastupiti Semin Burko (16 godina) koji je nedavno igrao za kadetsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine na turniru u Turskoj.
OKK „Čelik“ svoju utakmicu 18. kola Prvenstva BiH protiv Mladosti, igra u nedjelju od 17 sati u Areni Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno