Košarka

Sparsi izbacili OKK Čelik iz Kupa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

OKK Spars večeras je u KSC Skenderija savladao ekipu OKK Čelik iz Zenice rezultatom 71-42, čime se plasirao na završno doigravanje Kupa BiH. Domaća ekipa se plasirala među četiri ekipe koje će ove godine odlučivati o trofeju kupa. Pored Sparsa, učešće na doigravanju su već ranije osigurali Široki, Igokea i mostarski Zrinjski.

Već od rane faze susreta, bilo je jasno u kom će se pravcu kretati večerašnja utakmica.

Gosti nisu imali puno prilika da se vrate u susret, a iako su obje ekipe igrale relativno ofanzivnu košarku, odbrana Sparsa i snažan presing koji često igraju ponovo je urodio plodom. Čelik je tako imao jako puno izgubljenih lopti u ovoj fazi utakmice, a rezultat na kraju prve četvrtine glasio je 29-18 za Sparse. Druga četvrtina donijela je dosta promjena u ekipi Sparsa, pa je time opao i tempo utakmice. Čelik je tako bio ravnopravan protivnik Sparsima u najvećem dijelu ovog perioda utakmice, a s obje strane je značajno opao i postignuti broj poena. Sparsi su ovu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 14-10, za ukupnih 43-28 na poluvremenu.

Čelik je u trećoj četvrtini limitiran na svega 9 poena, a Sparsi su postigli 15, za rezultat od 58-37 na kraju ovog dijela utakmice. Sparsi su posljednji dio utakmice riješili u svoju korist rezultatom 13-5, što je bilo dovoljno za ukupan trijumf od 71-42.

Najefikasniji u redovima domaćih u večerašnjoj pobjedi bio je Mirza Bulić, koji je ubacio 16 poena. On je jedini u svojoj ekipi imao dvocifren broj poena, a najbolji poslije njega bio je Edin Atić, sa 9 poena.
U redovima Čelika, najefikasniji je bio Dedić, sa 13 poena.

OKK SPARS: Zahiragić 8, Atić 9, Bulić 16, Nermin Buza, Bilić, Nedim Buza 7, Bašić 5, Glogovac 8, Josipović 4, Đurasović, Gegić 6, Šalić 8
OKK ČELIK: Durmo 5, Opačak, Avdibegović 6, Damjanović 4, Dedić 13, Hodžić 7, Durmić, Burko, Begagić, Hodžić, Genjac, Božić 7

foto: Sport033

sa utakmice Spars Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno