Zločini

Traži se pomoć građana u identifikovanju izvršioca razbojništva

Traži se pomoć građana u identifikovanju izvršioca razbojništva  – Dana 06.09.2017. godine, u 21,50 sati, dežurna služba Policijske stanice Visoko je obaviještena da je u ulici Kadije Uvejsa bb, na štetu sportske kladionice “Millennium”, od strane nepoznatog lica, uz prijetnju vatrenim oružjem, izvršeno razbojništvo.

O izvršenom krivičnom djelu odmah je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona koji je ovlastio policijske službenike Policijske stanice Visoko za vršenje uviđajnih i drugih potrebnih radnji.

Pregledom video snimka izuzetog sa nadzorne kamere postavljene u navedenoj ulici, uočeno je nepoznato muško lice, visine oko 180 cm, kraće kose, mršavije građe, starosti od oko 20 godina, koje se u sporno vrijeme nalazilo na navedenoj lokaciji i koje se sumnjiči za izvršenje navedenog razbojništva.

U cilju rasvjetljavanja i dokumentovanja predmetnog krivičnog djela, službenici Policijske stanice Visoko su dobili saglasnost tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona za javno objavljivanje snimka i fotografija lica, izuzetih sa snimka nadzorne kamere, a s ciljem identifikacije izvršioca ovog krivičnog djela.

S tim u vezi, dostavljamo predmetne fotografije, uz apel građanima, da ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama koje mogu pomoći u identifikovanju lica sa istih, da o tome odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu besplatnim pozivom na telefonski broj 122 ili da se obrate neposredno policijskim službenicima na terenu.

FOTOGRAFIJE OSUMNJIČENOG MOŽETE POGLEDATI NA LINKU:

https://www.mupzdk.gov.ba/index.php/vijesti/saopcenja-za-javnost/1661-trazi-se-pomoc-gradana-u-identifikovanju-izvrsioca-krivicnog-djelatrazi-se-pomoc-gradana-u-identifikovanju-izvrsioca-krivicnog-djelatrazi-se-pomoc-gradana-u-identifikovanju-izvrsioca-krivicnog-djelatrazi-se-pomoc-gradana-u-identifikovanju-izvrsioca-krivic

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem