Zločini

Policijski bilten 1. januara 2018.: Krađe u Verostinom putu i Babićima, nezgoda u Nemili

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Policijski bilten 1. januara 2018.: Krađe u Verostinom putu i Babićima, nezgoda u Nemili – Na području Ze-Do kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području Ze-Do kantona registrovano je osam krivičnih djela.

Zenica

U Zenici u ulici Verostin put do br.83 od strane NN lica ili više njih izvršena je teška krađa u kuću vl .S.N iz Zenice. Tom prilikom je iz kuće otuđen zlatni nakit i novac sve u  vrijednosti oko 1500 KM. Uviđaj izvršen od strane uviđajne ekipe OKP PU I Zenica.

Nemila

U mjestu Orahovica, zaseok Babići bb izvršeno je krivično djelo  teška krađa u podrumske prostorije kuće u izgradnji vl. L.E iz Orahovice, grad Zenica. Tom prilikom izvršena je premetačina stvari te je otuđena određena količina raznog  alata (motorna pila, bušilica, brusilica i dr). Uviđaj izvršen od strane uviđajne ekipe PU I.

 Maglaj

U službne prostorije obratila se K.R iz Jelovca općina Maglaj i prijavila tešku krađu u porodičnu kuću koja se nalazi u mjestu Jelovac općina Maglaj. Tom prilikom otuđena su tri zlatna prstena i sitni novac. Uviđaj izvršen od strane istražitelja uz upoznavanje dežurnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO Kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, jedno neutvrđen stepen povreda dok se za jednim licem traga.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

U Zenici na putu M-17 u mjestu Nemila zbog vršenja uviđaja saobraćajne nezgode, saobraćaj se odvijao naizmjenično jednom saobraćajnim trakom.

U mjestu Goliješnica M-17, Općina Žepče, zbog vršenja uviđaja saobraćajne nezgode saobraćaj  se odvijao naizmjenično jednom saobraćajnom trakom.

Na ostalim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

 

POŽARI I EKSPLOZIJE

Na području ZE-DO kantona nije bilo požara i eksplozija.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno