Naše

Tragom fotografije: Još jedna interna istraga u Upravi policije MUP-a ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prije nekoliko dana, redakciji Zenicabloga se obratio građanin sa fotografijom i tvrdnjom da se na fotografiji nastaloj u jutarnjim satima nalaze dva inspektora općeg kriminaliteta MUP-a ZDK D. Š. i Š.D. i da su u tom trenutku bili u radno vrijeme na “raadnom zadatku”.

O tome je navodno obavještena i policija.

Zatražili smo komentar i odgovor od Odsjeka za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje Uprave policije MUP-a ZDK da li su podaci uz fotografiju autentični, te da li je uobičajeno da inspektori Uprave policije umjesto u rješavanju slučaja, radno vrijeme koriste za rješavanje ličnih poslova.

-Shodno Vašem upitu, a koji se tiče boravka dva policijska službenika u prostorijama frizerskog salona u toku radnog vremena, obavještavamo Vas da je odmah po saznanju za navedeni događaj, od strane Jedinice za profesionalne standarde otvorena unutrašnja istraga, u okviru koje se poduzimaju mjere i radnji na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti koje se tiču predmetnog događaja, kao i dokumentovanja postupanja policijskih službenika u vezi sa istim. Od rezultata sprovedene unutrašnje istrage, ovisit će daljnje postupanje službenika Jedinice za profesionalne standarde, odgovoreno nam je iz MUP-a.

Želimo vjerovati da su pojedinačni postupci samo mrlja na časnom obrazu značajnog broja vrijednih pripadnika MUP-a, a građanski aktivizam, kao na ovoj fotografiji i prijavi, ukazuje da oni koji svojim poreskim obavezama plaćaju javne službenike trebaju i moraju znati u šta se i kako troši njihov novac.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno