fbpx
Nesreće

Tragična nesreća na M17 u Klopču: poginuo stariji bračni par koji je prelazio cestu

Tragična nesreća na M17 u Klopču: oko 19,30 poginuo stariji bračni par koji je prelazio cestu – Dvije starije osobe iz Zenice su smrtno stradale na M17 večeras, potvrđeno je Zenicablogu iz MUP-a ZDK. -Nesreća se dogodila na potezu Radakovo – Klopče, na Magistralnom putu M17. Za sada možemo potvrditi da je saobraćaj u prekidu zbog saobraćajne nesreće u kojoj su dvije osobe poginule, rekao nam je dežurni operativni u MUP-u ZDK.

Prema nezvaničnim podacima, radi se o bračnom paru koji se vraćao kući i prelazio je M17 na nepropisnom mjestu, koristeći nelegalni prijelaz pored zaštitne mreže/ograde.

Saznajemo da se radi o pješacima, koji su pretrčavali M17 u trenutku kad je magistralnim putem naišli putnički automobili. Za sada je sigurno da su, osim pješaka, u nesreći učestvovala dva putnička automobila, “Golf”  i “Renault Twingo”. Saobraćaj na ovom dijelu magistralnog puta je u potpunom prekidu.

Kako saznaje Zenicablog, u nesreći su smrtno stradali stariji Zeničanin S.H. (74), te njegova supruga E.H. (71). Oboje su iz Klopča i vraćali su se kući iz pravca Lukovog Polja. U njih je udario “Twingo” kojim je upravljala mlađa ženska osoba, E.J. (27) iz Kaknja. 

Foto: Klix