Rukomet

Tradicionalni rukometni turnir Zaim Kobilica: Finalisti Čelik i Bosna Visoko

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tradicionalni rukometni turnir Zaim Kobilica: Finalisti Čelik i Bosna Visoko – Prvo veče turnira Zaim Kobilica protekao je u odličnim rukometnim predstavama: RK Čelik je pobijedio RK Jajce a RK Bosna RK Iskru.

Za treće mjesto boriće se Iskra iz Bugojna i Jajce

Prilikom svečanosti otvaranja turnira igrači Čelika iznenadili predsjednika Škrbića prigodnim poklonima za rođendan
Finale Čelik – Bosna u nedjelju u 19 sati
Najprije je domaći RK Čelik pobijedio RK Jajce (rezultat 34:27), a nakon toga je RK Bosna (Visoko) deklasirala bugojansku Iskru.

Rezultat: 43:31 za Bosnu (poluvrijeme 21:15). Igrano u gradskoj Areni Zenica, bez prisustva publike. U nedjelju, u 19 sati je finalna utakmica Čelik – Bosna, dok se u 17 sati u borbi za treće mjesto sastaju Iskra i Jajce.

Čelik bio bolji od Jajca

Turnir su otvorile ekipe RK Čelik i RK Jajce. Bila je to dobra rukometna predstava u kojoj je domaća ekipa za nijansu bila bolja i nadigrala solidnu ekipu RK Jajca.

Rezultat: 34:27 (poluvrijeme 17:12) za Čelik. Trener Čelika je, kako je i najavio prije utakmice, dao šansu svim raspoloživim igračima, a samo jedan manji period je nastupila prava prva sedmorka tima.

RK ČELIK: Haris Muhić, Raid Polić, Ante Dragičević (2), Danijel Jurić (3), Faris Mrako (4), Slaven Šijaković (8), Amir Kišić (1), Adnan Sumbuljević (1), Aldin Begagić (3), Mario Filipović (3), Jasmin Omerović (3), Mirza Dervenčić (1), Amel Omerspahić (2), Mirsad Čelenka, Edin Gušić (3), Adi Mešinović, Ajan Šeketa, Mensur Hadžić, Dženan Hodžić. Trener: Seldin Rizvanović.

RK JAJCE: Osman Osmanović, Adin Keljalić, Ado Popaja (8), Armando Radić, Đejlan Kaltak (1), Miran Čović (6), Amar Ćano, Antonio Radić (4), Belmin Hajder, Matej Jukanović (1), Josip Bilizanac (1), Tarik Agić (2), David Sivanjić, Halid Julardžija (1). Trener: Mensur Alkić.

Rizvanović: Utakmica s dosta opreza i prava prijateljska
-Utakmica sa RK Jajcem nam je dobro došla da upoznamo tim sa kojim ćemo igrati ligaške utakmice. Naime, odlukom Federalnog saveza, RK Jajce i RK Borac Travnik su iz lige Jug za ovu narednu sezonu ”prekomandovani” i prešli u našu ligu Sjever. Utakmica je bila s dosta opreza i prava prijateljska. Ipak, mi smo imali kontrolu igre svih 60 minuta. Jajce je povelo samo u prvoj minuti sa 1:0, a onda smo mi preuzeli inicijativu i diktirali tempo čitavu utakmicu. Napad smo odigrali na zavidnom nivou, dok je odbrana bla našto slabija i bez motiva. Svi moji igrači su imali određenu minutažu i na kraju solidnih 7 golova u našu korist te tako opravdali ulogu favorita.
Ekipi Jajca se zahvaljujem na korektnoj i fer igri, a mojim momcima čestitam na pobjedi – izjavio je Seldin Rizvanović.

Najbolji igrači
Uz komentar i ocjenu trenera treba dodati da sva tri golmana lagano ulaze u formu (Polić, Muhić i Hodžić), te da su bili solidniji nego na prethodne dvije utakmice, mada je to još daleko od njihove prave forme.

I u ovoj utakmci prava ”radilica” je bio Slaven Šijaković, a uz njega su se istakli i Aldin Begagić, Mario Filipović, Danijel Jurić i Faris Mrako.

Kod RK Jajca Miran Čović je bio pravi vođa ekipa (postigao 6 golova, a pored njega odličan je bio Admir Papaja (8) i Antonije Radić (4 gola).

Pogledajte i fotografije sa utakmice



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno