Rukomet

FOTO: Press RK Čelik – Ovog vikenda šesti turnir „Zaim Kobilica“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Press RK Čelik – Ovog vikenda šesti turnir „Zaim Kobilica“  – U press centru gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici održana je press konferencija Rukometnog kluba Čelik. Press je zakazan povodom održavanja šestog memorijalnog turnira “Zaim Kobilica”.

Prisutnim su se obratili Pane Škrbić, predsjednik kluba, Seldin Rizvanović, šef stručnog štaba u RK Čelik i Faris Mrako, kapiten RK Čelik.

Pane Škrbić je istakao da se tradicionalni rukometni turnir održava u čast jednog od najboljih rukometaša RK Čelika svih vremena, Zaima Kobilice, koji je nastupao za reprezentacije Bosne i Hercegovine i Italije, za RK Čelik i RK Iskru, a u Italiji za ekipu Prato.

Na turniru će, osim domaćina Čelika, nastupiti dva premijerligaša, Bosna iz Visokog i Iskra iz Bugojna, dok je četvrti učesnik federalni ligaš Jajce

Turnir počinje u subotu 19.9. u 17 sati utakmicom između domaćina i organizatora turnira, RK Čelik i RK Jajce. Nakon prve utakmice, oko 18:30 sati, slijedi svečanost otvaranja turnira.

Druga utakmica turnira na rasporedu je od 19 sati, a sastaju se  RK Bosna (Visoko) i RK Iskra iz Bugojna

U nedjelju 20.9. su utakmice za plasman i to od 17 sati za treće mjesto, te od 19 sati finalna utakmica.

Oko 20 sati slijedi uručenje pehara i priznanja za tri prvoplasirane ekipe, najboljeg igrača, strijelca i golmana.

– Ovogodišnji turnir je trebao biti veliki međunarodni turnir, najveći u regionu, sa osam ekipa učesnika, među kojima je trebao biti beogradski Partizan, skopski Vardar, Željezničar iz Niša, prošlogodišnji pobjednik Umag i drugi, ali zbog pandemije koronavirusa u cijelom svijetu, sve je odgođeno. Nadamo se da ćemo na godinu organizovati turnir povodom 70 godina RK Čelik i u čast ulaska u Premijer ligu.

Turnir se igra bez prisustva publike uz poštivanje svih zakonskih mjera o zdravstvenoj zaštiti, a to su, pored ostalog, prisustvo do 50 osoba u dvorani, mjerenje temperature pri ukasku u dvoranu, nošenje zaštitnih maski, distanca od minimalno jedan metar, obavezna dezinfekcija i drugo. Organizacioni odbor turnira je planirao posjetu delegacije Čelika majci rahmetli Zaima Kobilice -, istakao je, pored ostalog Škrbić.

Seldin Rizvanović ŠSŠ Čelik ističe da se vrijedno radi, da su u avgustu odradili 41 trening, te da je odziv na trening veoma dobar.

-U septembru radimo dva puta dnevno. Imamo veliki izbor igrača i na svakoj poziciji je jaka konkurencija. Od turnira očekujemo dobru igru i da prođemo svi bez povreda. Meni je rezultat u drugom planu. Mi smo tempirali formu za početak lige, najverovatnije 26.septembra. Svakako da ćemo na turniru probati sve varijante i da vidimo na koga se može pouzdati u prvenstvu. Dolaze nam dosta kvalitetne ekipe i poznajemo jedni druge, osim Jajca koji nam je nepoznanica. Mi ćemo dati sve od sebe i igrati svoju igru -, kazao nam je Rizvanović.

Faris Mrako, kapiten Čelika, ističe da se vrijedno radi i da će ovaj turnir biti dobar test za ekipu:

-Želimo pokazati na kojem smo nivou i sve što smo uradili i sada je fokus na taktički dio priprema. Nadamo se da ćemo sve odraditi što smo vježbali. Ono što je dobro da ekipa nikada nije bila kompletnija. Sezona će biti duga i naporna, a sa ovim brojem igrača i „dugom klupom“ imamo šanse da se plasiramo u Premijer ligu -, optimističan je Faris Mrako.

Na kraju pressa predsjednik Škrbić se zahvalio nekim bivšim igračima koji su u inostranstu i koji su donirali lopte za ekipu, a poziva i ostale bivše igrače da se uključe u akciju donacija i pomoći klubu. Obavjestio je građanstvo da su u prodaji i članske karte od 10, 20 i 50 KM, a ove potonje će biti sa imenom i prezimenom člana.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno