Biznis

Toshibini televizori u vrhu po kvaliteti – da li su Toshibini televizori zaista dobri?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Toshibini televizori u vrhu po kvaliteti – da li su Toshibini televizori zaista dobri? – Kupovina novih televizora je uvijek donosila velika očekivanja ali i velike odluke. Očekivanja se zasnivaju na tome da kupimo kvalitetan televizor i da nas on bez problema služi duže vrijeme.

Današnja ponuda na tržištu lako može da ispuni ta očekivanja ali nakon toga kupci su često puta limitirani cijenom televizora u trenutku svog izbora. To je na neki način drugi prioritet kod kupovine ali i to je razumljivo u skladu sa današnjom kupovnom moći potrošaća. I onda dolazi do velikih dilema, i naročito ako kupac ne zna koji televizor da kupi.

Postavljaju se pitanja da li kupiti TV ovog ili onog prozvođača, a na tržištu je jako mnogo dobrih proizvođača. SamsungLGToshibaPanasonicPhilips i Sony nude jako provjerene modele televizora pa se i tu nameće pitanje koji proizvođač nudi stabilne i kvalitetne uređaje. Ima modela koje bi trebali izbjegavati ali osnovno je da znamo koje su najbolje TV ponude. Budući da je Japanska Toshiba ostvarila velik pomak oko lansiranja HD televizora, to im je garantovalo jako veliku ponudu svojih proizvoda u svijetu.

To možete lako vidjeti prateći i internet prodaju gdje su se mnogi Toshibini televizori popeli na sam vrh svojom kvalitetom. Prvo što pomislimo je – da li je to tako i da li su Toshibini televizori dobri ?

Toshiba 32W2863DG

Gledano iz perspektive kupovne moći kupaca može se reči da je Toshiba ponudila modele za svačiji ukus. Postoje modeli koji su jeftiniji od drugih ali i oni nešto i skuplji a podrazumjevano i kvalitetniji. Toshiba 32W2863DG koja predstavlja jeftinije modele se moguće baš zbog toga pokazala manje atraktivna i manje je impresionirala kupce. Dolazi u crnoj boji pa po cijeni od 399KM ovaj TV bi vam odmah zapao u oči i možete pomisliti to je to. No iako ima dobru cijenu i atraktivan dizajn postoje neke karakteristike zbog kojih je ipak iznevjerio očekivanja.

Osim izgleda dobre strane su mu oštra i stabilna slika. Web browser te Netflix, YouTube, BBC iPlayer te Deezer muzička streaming usluga bi vas moglo privući ovom televizoru ali postoji i ona negativna strana u vidu krutog zvuka, nelogičnosti pojedinosti koje su na drugom mjestu kod konkurencije i metalan cjelokupan osječaj.

Toshiba 49U7766DG i OLED modeli

Impresionirani smo modelom Toshiba 49U7766DG televizora. To je dobra Toshibina ponuda zbog svega onoga što smo vidjeli prateći ovaj uređaj. Detaljna i prirodna kvaliteta slike sa jednostavnim pristupom Netflixu, Youtubeu, iPlayeru donjeli su presudu o televizoru sa četiri zvjezdice. Za cijenu od 949,-KM dobijate televizor velikog 4K ekrana sa dobrim izborom Smart TV opcija.

Možda jedina uočljiva mana je nedostatak Amazon Prime aplikacije. Ovo je odličan izbor za sve ono što nudi za cjenovno isplativ model. Osim ovog modela Toshiba nudi i dva vrhunska OLED televizora koristeći OLED tvrtke LG Display. To su Toshiba 55X9863DBToshiba 65X9863DB modeli koji imaju 4 HDMI ulaza i tri USB priključka. Nude Onkyo zvučnike ali gledajuči prema prikazu – nemaju opravdanja da ne mogu isporučiti nešto tamnije i svjetlije boje na koje smo navikli. No ipak cjenovno ispod 1500,-KM oni bi mogli biti jako privlačni za kupce.

Ponudu i cijene Toshiba televizora možete pogledati na sljedećem linku:
https://www.procomp.ba/264-toshiba-televizori



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno