Biznis

VIDEO+FOTO: ArcelorMittal Zenica – potpisan sporazum o saradnji sa Elektrotehničkim fakultetom u Tuzli

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: ArcelorMittal Zenica – potpisan sporazum o saradnji sa Elektrotehničkim fakultetom u Tuzli – U prostorijama kompanije ArcelorMittal potpisan je Sporazum o saradnji između kompanije ArcelorMittal Zenica i Elektrotehničkog fakulteta u Tuzli. Generalni direktor kompanije Biju Nair je u ime kompanije potpisao ovaj sporazum kojim će studentima iz Tuzle obezbjediti rad i iskustvo u struci.

Dekanesa fakulteta Nerdina Mehinović je istakla da potpisivanje ove naučno-tehničke saradnje odlično i za kompaniju i fakultet. “Nama je zadovoljstvo učiniti bilo šta što će pomoći u edukaciji i naobrazbi naših studenata. Velika mi je čast vidjeti naše bivše studente ovdje sa nama, jer je to dokaz da su naši studenti zadovoljili i dobro rade svoj posao. Mi želimo da mladi ostanu ovdje, jer brz mladih nema razvoja države. Neka naši ljudi i naša pamet ostane ovdje.”

“Ovo je bitno ne samo za zapošljavanje, već i za učenje i sticanja znanja mladih ljudi. Ovaj sporazum ne mora samo stojati kao sporazum, već ga možemo koristiti kao podlogu za studentski rad. ArcelorMittal traži radnike sa iskustvom i inžinjere sa iskustvom. Mi sa ovim sporazumom pripremamo studente za budućnost, a sve počinje sa studentskim radom” dodao je direktor Nair. Delegaciju iz Tuzle su pored dekanese predstavljali i prodekan za nastavu Emir Mešković i prodekan za naučno-istraživački rad Mensur Kasumović.

Emir Mešković je dodao da Elektrotehnički fakultet prati trendove i izmjene. Od nekadašnja tri odsjeka danas fakultet ima pet usmjerenja. Ono što je jako bitno za fakultet je da su otvoreni prema saradnji prema privredi i institucijama gdje mogu steći iskustva. “Trudimo se za svaki predmet da imamo laboratorijsku praksu, a za one za koje nam naša sredstva ne dozvoljavaju mi tražimo kompanije koje pružaju mogućnost da naši studenti spoznaju na terenu ono što teoretski uče na fakultetu. Mi smo, kao i vi prepoznali potencijal u ovom sporazumu, pored naučno-istaživačkog dijela, tako i u edukacijskom planu. Ovi sporazumi pružaju nam neki okvir u kojem možemo djelovati.”

“Ovaj sporazum ne smije ostati mrtvo slovo na papiru i kroz različit vid saradnja trebamo intenzivno raditi na tome. Moj resor se dominantno bavi projektima. Imamo tri tipa projekata i to projekti EU, Vladi u BiH, a najvažniji su nam projekti sa industrijom. Na ove projekte smo najponosniji i do sada smo imali dvadesetak projekata koji su dali neki rezultat. Nadam se da će ArcelorMittal također sa nama imati takve projekte. Nadam se da će ovi projekti pored podizanja kvaliteta nastave pomoći nam da nabavimo novu opremu.” istakao je prodekan za naučno-istraživački rad. Cilj sporazuma je pomaganja studentima i pomoć istim u sticanju iskustva i praktičnih znanja i također pripremanje istih za radne obaveze i izazove.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno