Biznis

TOP 20 kompanija u ZDK po prihodu i dobiti u 2020. godini

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

TOP 20 kompanija u ZDK po prihodu i dobiti u 2020. godini- Kompanije u Zeničko-dobojskom kantonu ostvarile su 2020. godini 6,3 milijardi KM prihoda, dok je dobit iznosila čak 399,6 miliona KM, što je znatno više nego 2019. godine kada je iznosila 177 miliona KM.

Broj firmi koje su predale izvještaj je 2.891, koje su prošle godine imale 54.161 prosječan broj radnika.

Na listi TOP 20 kompanija po prihodu nema značajnijih promjena. Prvo mjesto po ostvarenom prihodu zauzeo je zenički ArcelorMittal koji je uprkos pandemiji i gubicima iz prethodnih godina ostvario 610 miliona KM.

Na listi se ove godine našla kompanija Prevent CEE i to na trećem mjestu. Ista kompanija je zauzela prvo mjesto po ostvarenoj dobiti i to 35,9 miliona KM.

Uprkos otežanom poslovanju, kompanija ArcelorMittal uspjela je da sačuva broj radnih mjesta, te je i dalje kompanija s najviše zaposlenih. U prošloj godini imala je 2.341 radnika.

Po broju radnika slijede Kantonalna bolnica i tri rudnika u Kaknju, Zenici i i Brezi koji su prošlu godinu završili sa višemilionskim gubicima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno