Zenica

Tokom vikenda u KBZ preminuo još jedan muškarac od H1N1 gripe

U JU KB Zenica, u protekloj sedmici, laboratorijski potvrđeno da su još dva bolesnika pozitivni na virus gripe tipa A (H1 -pandemijski soj). Jedan pacijent je muškarac star 58 godina, koji je inače bolovao od više hroničnih bolesti, liječen u JIL-u i preminuo 01.02.2020 g. Drugi pacijent je i dalje na liječenju na Odjelu za infektivne bolesti i u stabilnom stanju, saopćili su iz ove ustanove.

Tim za utvrđivanje mjera na sprečavanju i suzbijanju širenja gripe u KB Zenica prati situaciju u vezi mogućnosti da se pojavi pacijent inficiran Korova virusom. Na sastanku održanom 29.01.2020 g. zaključeno je da će ovaj Tim, u slučaju pojave pacijenta koji je inficiran Korona virusom, preuzeti ulogu Koordinacionog tijela za tretman pacijenta i sprečavanje i suzbijanje širenja infekcije korona virusom u Bolnici.

Dva člana Tima su članovi Koordinacionog tima koji je imenovao Ministar zdravstva Ze-do kantona. Tim za gripu Bolnice je predložio nabavku neophodne zaštitne opreme potrebne u tretmanu pacijenata a pripremljeni su i odgovarajući prostori za liječenje takvih pacijenata ukoliko se ukaže potreba.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem