Zločini

Tokom vikenda pretresi na području Zeničko-dobojskog kantona

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U cilju podizanja stepena bezbjednosti na području Zeničko-dobojskog kantona na nivou Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova su planirane pojačane preventivne aktivnosti, te je u tom smislu naloženo svim načelnicima policijskih uprava i komandirima policijskih stanica da se izvrši analiza stanja bezbjednosti, a potom da se planiraju i organizuju operativno taktičke mjere i radnje, tzv. “Racije” u ugostiteljskim objektima, te blokade određenih područja za koje postoje osnovi sumnje da se na istim okupljaju lica sklona izvršenju krivičnih djela i narušavanju javnog reda i mira.

S tim u vezi, nakon izvršenih analiza, u dane proteklog vikenda, tačnije 19. i 20.01.2024. godine, na području cijelog Zeničko-dobojskog kantona od strane policijskih timova Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova izvršene su “Racije” i pregledi u 35 ugostiteljskih i objekata druge namjene, te je izvršen pretres i pregled 721 osobe.

Tokom pretresa i pregleda objekata i osoba pronađeno je i oduzeto 105 grama materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, te dvije tzv.”drobilice” i tri precizne digitalne vage.

Takođe je pronađeno i oduzeto 18 predmeta čije držanje nije dozvoljeno građanima, a koji su pogodni za nanošenje tjelesnih povreda, zadokumentovano je šest slučajeva točenja alkohola maloljetnim licima, zbog čega će biti sankcionisani radnici ugostiteljskih objekata u kojim su maloljetnici usluženi, te devet slučajeva kretanja maloljetnih lica na javnom mjestu bez nadzora roditelja/staratelja poslije 23,00 sata, zbog čega će biti sankcionisani roditelji/staratelji po odredbama Zakona o javnom redu i miru ZDK.

Kako bi se nivo bezbjednosti podigao na najveći mogući nivo, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova će u narednom periodu nastaviti sa provođenjem ovakvih i sličnih aktivnosti.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje Uprave policije MUP-a ZDKStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno