Zločini

Tokom vikenda 55 vozača zatečeno pod uticajem alkohola, 11 vozača vozilo bez položenog vozačkog ispita, oduzeta dva vozila…

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon izvršenih analiza i procjena koje su vršene na nivou Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, tokom proteklog vikenda na području svih policijskih stanica od strane policijskih timova provođene su pojačane aktivnosti u cilju unapređenja stanja sigurnosti u svim segmentima, sa posebnim akcentom na unapređenja stanja u oblasti sigurnosti saobraćaja.

Naznačene aktivnosti su poduzimane sa ciljem preveniranja saobraćajnih nezgoda, kao i smanjenja posljedica istih, te dokumentovanja i sankcionisanja krivičnih djela i prekršaja u saobraćaju, sa posebnim akcentom na sankcionisanje bahatih vozača, odnosno višestrukih povratnika u činjenju saobraćajnih prekršaja koji svojom vožnjom ugrožavaju sigurnost drugih učesnika u saobraćaju.

U tom kontekstu, uspostavljeni su kontrolni punktovi, sa ciljem pojačanih kontrola u saobraćaju, na kojim je vršeno legitimisanje i detaljan pregled vozača i svih lica u vozilu, uključujući i preglede vozila.

U okviru ovih aktivnosti, u dane proteklog vikenda, od strane policijskih timova Uprave policije na svim putevima na području Zeničko-dobojskog kantona ostvareni su sljedeći rezultati:

– kontrolisano je 1510 vozača i vozila,
– izdato je 575 prekršajnih naloga,
– 55 vozača je zatečeno da upravljaju vozilom pod uticajem alkohola,
– 11 vozača je zatečeno da upravljaju vozilom bez položenog vozačkog ispita,
– 1 prekršajni nalog je izdat zbog prijevoza lica pod dejstvom alkohola na prednjem sjedištu,
– izdato je 8 prekršajnih naloga zbog isteka važenja registracije vozila,
– izvršen je pregled 663 lica i vozila po članu 25. Zakona o policijskim službenicima Zeničko-dobojskog kantona,
– privremeno su oduzeta dva putnička motorna vozila od višestrukih povratnika u činjenju saobraćajnih prekršaja, odnosno vozača za koja je izvršenim provjerama utvrđeno da u registru novčanih kazni imaju evidentirane veće iznose neplaćenih novčanih kazni za prekršaje počinjene u saobraćaju, te je
– za 86 lica izvršena provjera identiteta.

Kako bi se nivo bezbjednosti podigao na najveći mogući nivo, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem ovakvih i sličnih aktivnosti.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje Uprave policije MUP-a ZDKStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno