Sudske klupe

Tokom akcije “Black Tie vrh” SIPA pretresala kancelarije u zeničkoj bolnici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su danas na području Zenice u operativnoj akciji “Black Tie vrh” realizovali pretres kancelarije u Kantonalnoj bolnici Zenica.
Korisnik je jedna od osumnjičenih osoba u predmetu.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena krivična djela “Organizovani kriminal” i “Pranje novca” propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti provedene su po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, Sud Bosne i Hercegovine je prihvatio prijedlog Tužilaštva BiH i produžio pritvor za još dva mjeseca Adnanu Smajloviću, Sančezu Jukiću i Aidi Halać koji su uhapšeni u akciji “Black Tie 2” te se sumnjiče za organizirani kriminal.

Osim njih troje, članovi krim-grupe su navodno bili Dženis Kadrić, Boško Jerković, Ibro Miladin, Dražen Čobović, Adna Helić, Tarik Zulović, Haris Bahram, Nedžad Suljević, Mirsad Skopak, Mak Šemšić, Elmir Sarić, Smail Šikalo, Husmir Gabeljić, Fatih Kol, Almir Serdarević i Suvad Sačić.

Oni se terete za krivična djela organizovani kriminal, pranje novca, zloupotrebe položaja, primanje nagrade i drugih oblika koristi u predmetu Zlatko Ibrišimović i drugi.

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno