Sudske klupe

Sud BiH produžio pritvor uhapšenima u akciji “Black Tie 2” za još dva mjeseca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sud Bosne i Hercegovine prihvatio je danas prijedlog Tužilaštva BiH i produžio pritvor za još dva mjeseca Adnanu Smajloviću, Sančezu Jukiću i Aidi Halać.

Oni su uhapšeni u okviru akcije “Black tie 2”, a sumnjičene se za organizirani kriminal. Osumnjičeni su u okviru predmeta “Zlatko Ibrišimović i drugi”, a dovode se u vezu sa narkokartelom “Tito i Dino”.

Kako je u jučerašnjem izlaganju naveo tužilac Sanjin Kulenović, produženje pritvora za Smajlovića, Halać i Jukića se traži zbog opasnosti od bijega i mogućeg utjecaja na svjedoke.

Kulenović je naveo da je otvaranje Sky aplikacije pokazalo da je navedena trojka djelovala na međunarodnom nivou te bila dio narko grupe kojom je rukovodio Edin Gačanin.

Prodajom droge je, kako navodi Bogunić u izlaganju, novac ubacivan u legalne tokove.

Djelovalo se u više ruta, s obzirom na to da je riječ o grupi koja je djelovala na međunarodnom nivou, a desna ruka Edina Gačanina u Bosni i Hercegovini bio je Adnan Smajlović. On se tereti da je držao kasu kod sebe i raspoređivao novac.

Također je navedeno da su Smajlović i Halać pohađali obuku za upravljanje helikopterom u Srbiji.

“Evidentno je da je najveće povjerenje Gačanina uživao Smajlović”, kazao je tužilac.

Advokati optuženih jučer su se protivili prijedlogu Tužilaštva i tražili da se njihovi klijenti puste iz pritvora i da im se odrede mjere zabrane.

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno