Ostali sportovi

Time-out se vratio na lidersku poziciju

bowling liga bih
bowling liga bih
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Izvještaj za 19. Kolo Bowling lige BiH – Time-out se vratio na lidersku poziciju

Devetnaesto kolo otvorili su nam svojim srazom ekipe Amputirac i Ultra. Uz ne baš najsjajniju predstavu, slavila je ekipa Ultre rezultatom 3:7 i tako su prekinuli niz od čak pet poraza zaredom, dok je ovo za ekipu Amputirca bio poraz koji ih je i definitivno isključio iz svake moguće šanse da se domognu play off-a. U drugom susretu sastali su se Strike i Minex. Minex je dolazio na megdan Strike-ovcima nakon četiri vezane pobjede te su sa razlogom ušli oštro u ovaj meč. Najbolji pojedinac Minexa u ovom meču, Enver Tabaković, je bacio 244 u prvom setu, ali niko od njegovih saigrača ga nije popratio, tako da prvi set ide u ruke igrača ekipe Strike. Drugi i treći set odlaze u nerješeno, dok u četvrtom setu Strike ubacuje u brzinu više i riješava ovaj meč u svoju korist i odnose pobjedu 8:2. Najbolji pojedinac ovog susreta, a i 19. kola, bio je Armin Husić sa prosjekom 200,25 iz četiri igre.

Srijeda je bila rezervisana za dva velika derbija 19. kola. U prvom derbiju sastali su se Zenikom i Time-out i ovo je bio meč prepun preokreta. Zenikom je krenuo furiozno u prvi set, te je poveo sa 2:0 ostvarivši pri tome zalihu od 39 čunjeva. U drugom setu Time-out se vraća u život i preokreću čunjeve u svoju korist i tako je rezultat nakon dva seta glasio 2:2 uz prednost Time-out-a od 20 čunjeva. Treći set ponovo uzima ekipa Zenikoma i ponovo okreću čunjeve u svoju korist te su sada nakon trećeg seta vodili sa 4:2 i imali prednost od 42 čunja. Igrači Time-out-a ubacuju u petu brzinu, te tako furioznom igrom dobijaju i set i čunjeve na svoju stranu i tako ovaj veoma bitan meč za obe ekipe, završava rezultatom 4:6 u korist Time-out-a, koji su sa ovom pobjedom ponovo zasjeli na sami vrh tabele. U drugom susretu sastale su se ekipe Club 072 i Hambone, a ovaj meč je završio sa nepopularnim nerješenim rezultatom, rezultatom koji je više odgovarao drugim timovima, nego samim akterima meča. Prvi set je zavšren nerješeno, dok je drugi set ekipa Hambone riješila u svoju korist. Imali su 1:3 i popriličnu zalihu od čak 173 čunja prednosti i bio im je potreban još samo jedan nerješen set da ovjere pobjedu u ovom meču. Međutim igrači Cluba 072 se nisu složili sa tim, već koriste opuštanje igrača Hambonea i samouvjereno odnose pobjede u naredna dva seta, tako da kompletan meč završava rezultatom 5:5. Ovim nerješenim ishodom Hambone je izgubio lidersku poziciju, dok je Club 072 iskoristio poraz Zenikoma  te su se sada ove dvije ekipe bodovno poravnale na tabeli.

Četvrtak je po starom dobrom običaju rezervisan za obe Čelikove ekipe. U prvom susretu Walter-Čelik je poražen od Dalcoma 2:8, Dalcoma koji je ovom pobjedom iskoristio poraz Minexa i ponovo se vratio u borbu za play off. U drugom susretu desilo se iznenađenje kola, pa može se reči i iznenađenje polusezone, jer je ekipa Nektara, koja do sada nije imala nijednu zabilježenu pobjedu (ne računajući meč sa ekipom Pio/Mio), pobjedila favoriziranu ekipu Pin pals-Čelik, rezultatom 3:7.

Na vrhu tabele ponovo se našla ekipa Time-out sa 29 osvojenih bodova, dok je na drugom mjestu Hambone sa 28. Treće mjesto rezervisano je za ekipu Strike koja ima 27 bodova, dok su sada na diobi četvrtog i petog mjesta Club 072 i Zenikom sa po 25 bodova. Šesta ekipa je sada Dalcom sa 24 osvojena boda, dok je ekipa Minex pala na sedmo mjesto i imaju 22 boda. Na osmoj poziciji je Amputirac sa 15 bodova, deveti su Pin pals-Čelik sa 12 bodova, deseta je Ultra sa 10 bodova, dok su na dnu i dalje Walter-Čelik sa 7 i Nektar sa 4 osvojena boda.

U pojedinačnom poretku i dalje je prvi Ramo Omerašević (183,29) , a od ovog kola malko mu je bliži drugoplasirani Armin Husić (181,37). Treći je sada Nedžad Eminić (178,84), četvrti je Mahmud Rizvanović (178,92), dok je na petom mjestu sada Milan Hrešćak (177,20) …

 

Rezultati 19. kola

 Amputirac – Ultra 3:7

Strike – Minex 8:2

Zenikom – Time-out 4:6

Club 072 – Hambone 5:5

Walter-Čelik – Dalcom 2:8

Pin pals-Čelik – Nektar 3:7

 

Parovi 20. kola

Strike – Dalcom

Hambone – Nektar

Walter-Čelik – Amputirac

Zenikom – Club 072

Time-out – Minex

Pin pals-Čelik – Ultra

 

Hall of fame:

Najbolji timski rezultat kola – 2911 (Strike)
Najbolji pojedinačni rezultat kola – 245 (Jusuf Delić)
Najbolje odigrani set – 807 (Time-out)
Najbolji pojedinačni prosjek iz 4 igre – 200,25 (Armin Husić)

 

 Press služba Bowling lige BiH

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno