Ostali sportovi

FOTO: BiH – Tunis 3:1

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: BiH – Tunis  3:1- U zeničkoj Areni danas se odigrao četvrti meč susreta Davis Cupa između reprezentacije Bosne i Hercegovine i Tunisa, uokviru prvog kola II grupe Euro-afričke zone.

Reprezentacija BiH nakon dva dana imala je prednost od 2:1 i imala priliku da već u prvom današnjem meču osigura pobjedu i plasman u drugo kolo. To smo i iskoristili nakon podviga Mirze Bašića, koji je gubio meč sa 0:2 od Jazirija, te preokrenuo rezultat na 3:2 i donio pobjedu u meču i ukupnu pobjedu nad Tunisom.

U prvom meču danas sastali su se Mirza Bašić i Malek Jaziri. Nakon pet setova, pobjedio je Mirza Bašić sa rezultaom 3:2 (5:7), (4:6), (7:6), (7:6), (6:3) i tako donio pobjedu u meču BiH – Tunis od 3:1.
Tok meča Bašić – Jaziri:
U prvom setu, koji je trajao 38 minuta, Jaziri je napravio break u 11.gemu i priveo set u svoju korist (5:7).
Drugi set, takođe, riješen je breakom Jazirija u 9.gemu za pobjedu u setu od 4:6. Ovaj set trajao je 41 minut.

U trećem setu, pri rezultatu 4:3, Bašić je imao 15:40 za break, ali se Jaziri uspio izvući. Nakon 6:6 u gemovima igrao se tie –break, koji je Bašić rješio u svoju korist sa (8:6). Jaziri je imao meč loptu u ovom setu pri rezultatu 5:6, koju je Bašić spasio i nakon toga Bašić osvaja dva poena za pobjedu u ovom setu.

Treći set je trajao 63 minute.

U četvrtom setu svaki teniser je osvajao poen na svoj servis i rezultat je 6:6.

I ponovo se igrao tie-break. Ovoga puta maratonski tie-break u kojem su osvojena 34 poena za rezultat 18:16. Pri rezultatu 3:6 za Jazirija, Bašić spašava tri set lopte i osvaja 4 poena uzastopno za vođstvo u tie-breaku od 7:6. U osmoj set lopti Bašić osvaja četvrti set za izjednačenje u meču od 2:2. Bašić je u ovom tie-breaku spasio 6 meč lopti. Četvrti set je trajao 65 minuta i Bašić ga je dobio sa 18:16.
Igrao se, odlučujući, peti set.

U petom setu Bašić pravi break u četvrtom gemu i tu prednost je sačuvao do kraja seta za pobjedu u setu od 6:3 i vođstvo od 3:1 u susretu protiv Tunisa, što znači i konačnu pobjedu u meču.

U zadnjem meču u susretu BiH – Tunis trebali bi igrati Tomislav Brkić protiv Anisa Ghorbela, ali ovaj meč nema nikakvog rezultatskog značaja.

Naša reprezentacija igrat će u II kolu u julu protiv Turske, koja vodi sa 3:1 u meču sa Bugarskom.

Prva dva seta nisam baš dobro odigrao. Nije baš sve bilo u mojim rukama. Kasnije sam počeo bolje da igram, iskoristio sam svoju šansu i dobio peti set. Dao sam sve od sebe, igrao sam poen po poen, selektor me bodrio. Zahvalio bih svima koji su došli da nas bodre. Uslovi u Zenici bili su fantastični – kazao je Bašić.

Selektor Amer Delić kazao je da je u subotnjem meču dublova i današnjim mečevima singla viđena “prava drama”.

– Sve je dobro kad se dobro završi. Prava drama, ali to je Davis Cup. Momci se nisu predali, to je najbitnije. Mirza se sjajno borio i izvukao je na kraju pobjedu. Publika je bila fantastična – kazao je Delić.

U 2. kolu teniseri Bosne i Hercegovine od 15. do 17. jula dočekuju Tursku, koja je eliminirala Bugarsku.

– Znamo protivnika, igramo kod kuće. Još uvijek ne znamo koji će od naših tenisera igrati. Nadam se da neće biti ovoliko drame kao sada. Znamo turske igrače i dobro ćemo se pripremiti – kazao je Delić.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno