Ostali sportovi

Tigran Kojić 2. u Travniku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ODIGRAN ŠAHOVSKI TURNIR U TRAVNIKU. TIGRAN KOJIĆ DRUGI U TRAVNIKU-POBJEDNIK JASMIN FAJKIĆ. U Travniku je odigran jednodnevni šahovski turnir „Dan općine Travnik“, a povodom obilježavanja dana općine Travnik. Inače, turnir nije odigran prošli vikend zbog zdravstvenih problema jednog od organizatora turnira, a ovaj vikend sve je prošlo kako je planirano, kažu u ŠK „Travnik“. Turnir je otvorio gospodin Admir Hadžiemrić, načelnik općine Travnik.

Organizator je bio Šahovski klub „Travnik“ sa Sveučilištem/Univerzitetom Vitez u Travniku, a uz podršku općine Travnik. Turnir je odigran 29. marta 2015. godine, u prostorijama Sveučilišta/Univerziteta Vitez u Travniku, a učestvovala su 23 igrača iz Zenice, Breze, Busovače, Kiseljaka, Viteza, Novog Travnika i Travnika.
Prvo mjesto osvojio je domaći igrač Jasmin Fajkić sa 6 poena ispred Tigrana Kojića FIDE majstora, Jasmina Beširevića, Senada Tatarevića i Dženana Dautovića sa 5, slijede Rajić i Patković 4,5, Bajramović, Alić, Prljača, Barišić i Ekmeščić 4, Hadžimujić, Skrobo, Čatić, Omerović, Budimir i Peco 3, Huskić, Grizić i Gapa 2,5, Gavranović 2 i Pripoljac 1,5 poen. Tempo igre bio je 15 minuta po igraču, prema pravilima FIDE za ubrzani šah, a igrao se Švicarski sistem, 7 kola.

E.Imamović za Zanicablog

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno