Info

Testiranje za stipendije i besplatni odlazak u SAD

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Neprofitna organizacija “American Councils for International Education” sa sjedištem u Sarajevu, objavljuje datume testiranja za besplatni odlazak u SAD, u okviru njihovog YES programa.

Kennedy-Lugar Youth Exchange and Study (YES) je program jednogodišnje besplatne razmjene za učenike iz cijele Bosne i Hercegovine koji su trenutno upisani u prvi ili drugi razred, a koji u potpunosti financira Vlada SAD.

YES program postoji u Bosni i Hercegovini već sedam godina, a ove se godine vrši testiranje za odlazak i osme generacije bh. učenika u SAD.

Testiranje za besplatni odlazak u SAD putem YES programa koji je otvoren za srednjoškolce iz cijele Bosne i Hercegovine će biti održano u utorak, 15. septembra od 08:30 do 11 sati u JU Narodnoj biblioteci “Derviš Sušić” u Tuzli, u četvrtak, 17. septembra od 08:30 do 11 sati u Centru za kulturu u Mostaru i u subotu, 19. septembra od 08:30 do 11 sati u Drugoj gimnaziji u Sarajevu.

Testiranje je već održano i u Banjoj Luci 12. septembra u Gimnaziji Banja Luka.

Na dan testiranja, potrebno je da se zainteresirani učenici registruju na jednoj od gore navedenih lokacija od 8:30 do 11 sati ujutro, da sa sobom ponesu hemijsku olovku za pisanje, malu sličicu veličine kao za pasoš, te dokument gdje piše njihov datum rođenja poput đačke knjižice, pasoša ili sl. koji je potreban kako bi se utvrdila odgovarajuća dob.

Testiranje je otvoreno samo za učenike 1. i 2. razreda srednje škole (rođeni između 1. 1. 1999. i 15. 7. 2001. godine), sa dobrim ili boljim uspjehom.

Više informacija Kennedy-Lugar Youth Exchange and Study (YES) programu možete pronaći ovdje.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno