Info

Prvi dijabetes dječiji kamp

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ovom prilikom Vas obavještavamo, da je Savez udruženja dijabetičara u Zeničko-dobojskom kantonu zajedno sa Zavodom za javno zdravstvo ZDK,a projekat podržali Novo Nordisk Pharme i Ministarstva zdravstva ZDK, organizovalo Prvi dijabetes dječiji kamp, koji se desio 11.do 13.septembra 2015.godine u Zaostrogu,R.Hrvatska.

Na kampu su učestvovala djeca i roditelji sa cijelog ZDK iz općina Visoko,Kakanj,Zenica,Žepče,Zavidovići,Maglaj i Tešanj,a gosti su također bili iz Brčko Distrikta i udruženja dijabetičara iz Širokog Brijega,od toga 20 djece i 20 roditelja sa stručnim timom ljekara,medicinskih sestara i sportskih trenera koji su radili edukativni dio sa djecom i roditeljima,tako i praktični dio, a ukazivali na važnost bavljenja sportom kod djece oboljele od šećerne bolesti.Razmjena iskustava između roditelja koji su učestvovali na kampu mnogo je doprinjela u širenju iskustva o dijabetesu i kako se nositi sa ovom bolešću.

Pored edukativnog dijela djeca su uživala u čarima mora,raznim vrstama takmičenja kao što su „Potraga za blagom“ ,igrali odbojku na pijesku,učestvovala u raznim radionicama edukativnog karaktera.

Ovo je Prvi dijabetes dječiji kamp koji smo organizovali za najmlađu populaciju i u narednom periodu nastojat ćemo raditi više, kako bi pomogli djeci dijabetičarima da povećaju svoje znanje o samoj bolesti.

Savez udruženja dijabetičara u ZDK :
Haris Delić,generalni sekretar



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno