Info

Tešanjska bolnica i dalje bez hospitaliziranih, u zeničkoj na liječenju četiri Covid-pacijenta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalna bolnica Zenica (KBZ) na svom Odjelu za Covid-19 trenutno na liječenju ima četiri pacijenta zaraženog koronavirusom, potvrdio je Feni direktor te ustanove Rasim Skomorac.

To je više nego prošli ponedjeljak, kada su na tom odjelu imali samo jednog pacijenta, ali preminulih nije bilo od 8. juna.

– Situacija je i dalje stabilna, kao i stanje pacijenata koji su na odjelu. Nikome od njih nije potrebna intenzivna njega – kaže Skomorac.

Opća bolnica Tešanj (OBT), prema riječima direktora Omera Bedaka, ponovo nema nijednog takvog pacijenta. Pacijenata zaraženih koronavirusom u toj bolnici nije bilo na hospitalizaciji već više od mjesec dana.

– Situacija je dobra, ali nama će prava slika stanja biti dolazak jeseni. Svi se nadamo da ni tada neće biti promjena – kaže Bedak.

Pozdaci iz jedine dvije bolnice u Zeničko-dobojskom kantonu sugeriraju kako se nastavljaju pozitivni trendovi u suzbijanju širenja infekcije Covida-19.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno