Biznis

Teoretsko znanje učenici provjerili na praktičnoj obuci na CNC mašinama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kompaniju Tisakomerc d.o.o. Žepče posjetilo je 20 učenika iz Srednje mješovite škole Žepče, kako bi teoretsko znanje stečeno u školi proširili sa praktičnim znanjem na CNC mašinama, instaliranim u ovoj kompaniji.

– Vlada Zeničko-dobojskog kantona, predvođena premijerom Nezirom Pivićem i Ministarstvo privrede razvili su Program podrške i konrektnih novčanih subvencija za mlade poduzetnike, i ja sam uvjeren da će neki od vas biti korisnici ovih sredstava, tj. da ćete jednog dana kada postignete željeni stepen obrazovanja i iskustva pokrenuti vlastite biznise, razvijati svoje lokalne zajednice, ali i svoju domovinu – kazao je ministar Samir Šibonjić, prilikom posjete kompaniji Tisakomerc.

U kompaniji Tisakomerc d.o.o. Žepče danas je upriličena posjeta ministra privrede Zeničko – dobojskog kantona Samira Šibonjića zajedno sa grupom od 20 učenika iz Srednje mješovite škole Žepče sa profesorima Sanjinom Malićbegovićem i Mehmedom Zvekićem. Riječ je o već ustaljenoj dugogodišnjoj saradnji škola praktičnih zanimanja i firme Tisakomerc. Današnja posjeta imala je za cilj teoretsko znanje stečeno u školi proširiti sa praktičnim znanjem na CNC mašinama, instaliranim u firmi Tisakomerc, obzirom da su svi učenici vezani za metalnu obradu kroz formu CNC obrade metala. Ispred firme Tisakomerc čenike su dočekali direktor firme Nagib Mujkić sa saradnicima, inženjerima Nejrom Hrvić i Seminom Šabanović.

“Mladi su naša prošlost, naša sadašnjost i naša budućnost. Naša prošlost, jer i mi i naši preci smo nekada bili mladi i i imali velike snove. Sadašnjost jer mladima treba podrška, konkretna, sada i ovdje. Budućnost, jer na mladima svijet ostaje, i od toga zavisi da li ćemo imati čemu da se radujemo. Vlada Zeničko – dobojskog kantona, predvođena premijerom Nezirom Pivićem i Ministarstvo privrede razvili su Program podrške i konrektnih novčanih subvencija za mlade poduzetnike, i ja sam uvjeren da će neki od vas biti korisnici ovih sredstava, tj. da ćete jednog dana kada postignete željeni stepen obrazovanja i iskustva pokrenuti vlastite biznise, razvijati svoje lokalne zajednice ali i svoju domovinu”, kazao je ministar Šibonjić obrativši se učenicima.

“Posebno smo obradovani posjetom Ministra privrede Zeničko – dobojskog kantona, gospodina Samira Šibonjića, koji se obratio učenicima, uputio korisne savjete i ukazao na potencijale bosanskohercegovačke privrede ali i ljudske resurse, nudeći im svakako sutra kada završe školovanje neke od aktuelnih programa podrške i razvoja za mlade poduzetnike. Obradovani smo u ime firme što je ministar Šibonjić iskazao podršku mladim ljudima i pokazao da država vodi računa o generacijama koje dolaze, a koje bi trebali izgrađivati svoju zemlju umjesto neku tuđu”, kazao je direktor kompanije Tisakomerc Mujkić.

Druženje je završeno zajedničkim ručkom u prostorijama firme Tisakomerc



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno