Info

Telemach fondacija u akciji – paketići za socijalno ugroženu djecu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Decembar i praznici zauzimaju posebno mjesto u Telemach fondaciji. Prazničnu čaroliju i praznični duh predstavnici Telemach fondacije nastoje donijeti u domove socijalno ugrožene djece i učiniti im ove dane ljepšim i ugodnijim. Tako je bilo i ove godine, a više od 500 mališana obradovano je posebnim Telemach prazničnim poklonima.  Akcija je realizovana u Konjicu, Bugojnu, Novom Travniku, Gračanici, Jablanici, Ilijašu, Brezi, Hadzićima, Brezi, Trebinju, Zvorniku, Banjaluci, Bratuncu, Brčkom, Zenici, Gacku i Tuzli.

Nastojimo krajem svake godine razveseliti i obradovati što više mališana prazničnim poklonima i uljepšati im svakodnevnicu. Partneri u realizaciji su nam lokalni centri za socijalni rad, te udruženja kojima su u fokusu djeca“, istakla je Maja Tursunović, direktorica Telemach fondacije.

Osim ovih 500 mališana, zaposlenici Telemach  BH su ove godine obradovali i dodatnih 110  dječaka i djevojčica, u saradnji sa Udruženjem „Zemlja djece u BiH“ od kojeg su preuzeli novogodišnja pisma mališana iz Bosne i Hercegovine i ispunili im novogodišnje želje navedene u pismima.

Inače, vrijedi spomenuti da je Telemach fondacija tokom ove godine podržala  više od 30 različitih projekata i inicijativa u koje je bilo uključeno više od 4900 ljudi koji su imali direktnu korist od tih projekata, dok je indirektnu korist ostvarilo više od 45000 ljudi.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno