Info

Odluku o 1.080 KM za medicinare u ZDK donijet će upravni odbori

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zavod zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona osigurao je novčana sredstva koja je uputio ka ustanovama, a odluku o tome na što će biti utrošena donijet će upravni odbori zdravstvenih ustanova u nadležnosti kantona.

Sindikat zdravstva Kantonalne bolnice Zenica danas je u 11:55 sati održao mirni protest u holu ove zdravstvene ustanove s ciljem ispunjenja zahtjeva o isplati jednokratne novčane pomoći u iznosu od 1.080 KM.

Rasim Skomorac, direktor Kantonalne bolnice Zenica, je kazao da će sredstvima koja budu uplaćena na račun ove ustanove raspolagati članovi Upravnog odbora, odnosno, da bi oni trebali donijeti odluku o isplati jednokratne pomoći, prenosi Klix.

Iako je Skupština ZDK donijela odluku o rebalansu budžeta kojom je osigrana isplata od 1.080 KM za uposlenike na budžetu kantona, ova odluka ne obuhvata uposlenike zdravstva s obzirom da je njihov finansijer Zavod zdravstvenog osiguranja ZDK.

Iz Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK nam je potvrđeno da je Odlukom osigurano 3,7 miliona KM za 17 zdravstvenih ustanova u kantonu i to za 12 Domova zdravlja, dvije kantonalne bolnice i tri druge zdravstvene ustanove.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno