Politika

TE, HE, toplovod, A1…100 strateških projekata

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

TE, HE, toplovod, autoput…100 strateških projekata SDA – Predsjedništvo Stranke demokratske akcije analiziralo je stepen realizacije predizborne platforme SDA koja je većinom pretočena u Reformsku agendu. Prezentiran je, također, i Program 100 strateških projekata za BiH i Federaciju BiH.

Pomaci na reformskom putu i na putu oporavka ekonomije su evidentni, ali ih treba intenzivirati kroz ubrzanu implementaciju Agende i aktiviranje Programa 100 strateških projekata, kako bi se ispunila predizborna obećanja SDA, zaključeno je na sjednici.

Sto strateških projekata trebali bi biti realizirani, između ostalog, u 2016. godini, kao i do kraja mandata. Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, istakao je kako su to projekti vrijedni 25 milijardi maraka.

-Većina tih projekata je na visokom stepenu spremnosti da se započne prva faza njihove realizacije. Sa ovim projektima i njihovom realizacijom govorili bi o ozbiljnom ekonomskom rastu BiH. Time bi stavili naše prirodne i ljudske potencijale u funkciju ekonomskog razvoja. Postigli bi stabilnu ekonomsku situaciju, poboljšanje životnog standarda i konstantnog rasta PDV-a. To bi nas svrstalo u red zemalja koje se mogu pohvaliti sa ekonomskim rastom i atraktivnošću za strana ulaganja za dolazak stranih investitora – naveo je Zvizdić.

Dodao je da se radi o projektima iz oblasti energetike, transporta i komunikacija, poljoprivrede, turizma te općenito o projektima iz oblasti industrije, posebno metalne i drvne.

TABELA

Faktor.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno