Politika

Inicijativa Naše stranke

Osigurati minimum sredstava za ženski sport
Osigurati minimum sredstava za ženski sport
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Osigurati minimum sredstava za ženski sport- Na inicijativu članice Gradskog odbora Naše stranke Zenica Sanje Renić, održan je sastanak sa predstavnicama Ženskog fudbalskog kluba „Čelik“, Vahidom Mujčinović i Safetom Kavaz. Sastanku su ispred NS Zenica prisustovali i Mirad Pinjić, Mirsad Rahmanović, Jasna Sinanović i Haris Sinanović.

„Ženski fudbalski klub „Čelik“ je osnovan 2006. godine, te klub ima dva tima, seniorski i juniorski, a veoma je važno naglasiti da je „Čelik“ sedam godina bio organizator Međunarodnog fudbalskog turnira za žene, tradicija koja je prekinuta prošle godine zbog teškog finansijskog stanja. Ono što nam kao Odboru imponuje jeste da su nam se predstavnice kluba same javile, zatraživši pomoć i pokazujući time da imaju povjerenja u Našu stranku“, kazala je Sanja Renić.

„Veoma je važno da se ženski fudbalski klubovi revitalizuju, a lokalna zajednica trebaju pomoći. Sramotno je da je klub koji nosi ime i simbol grada nema svoje prostorije, a ni teren za treninge. Djevojke su bukvalno istjerane sa Kamberovića polja prije par dana, za šta objektivno nema opravdanja“, dodala je Renić.

„Zatražit ćemo preko naših predstavnika u Parlamentu Federacije da se izdvoje sredstva za podršku ženskom fudbalu, te da se osigura barem minimum sredstava za treninge i opstanak timova. Također, smatramo da kantonalne i gradske vlasti moraju osigurati barem besplatne termine za treninge, kako za ovaj klub, tako i za druga sportska društva koja se suočavaju sa problemima. Pazite, uloga vlasti nije da finansira samo tzv. ‘velike klubove’ i one koji već ostvaruju potporu preko spoznora, već upravo one koji su manje komercijalni, a više posvećeni sportu i rekreaciji građana i građanki Zenice. Tu su svakako i svi ženski sportski kolektivi“, zaključila je Renić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno