Zabava

Tarik na snimanju Lud, zbunjen, normalan

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tarik Filipović već mjesec i po odmara se u krugu porodice. Zeničanin sa zagrebačkom adresom uživa u vremenu koje provodi sa suprugom Lejlom te sinovima Dinom i Armanom uglavnom u njihovoj kući koja se nalazi u Baderni kod Poreča. Ističe kako je vrijeme provedeno s porodicom za njega dragocjeno, a već krajem avgusta glumac i TV zvijezda ponovo se vraća profesionalnim obavezama. Tarik tada dolazi u Sarajevo kako bi snimio još šest-sedam epizoda hit serije „Lud, zbunjen, normalan“, u kojoj tumači lik Avdije. Prije ljetnog odmora također je bio na setu serije scenariste i autora Feđe Isovića i reditelja Elmira Jukića.

Super saradnja

– Ima me dosta. Glumit ću, mislim, u 15-20 epizoda – kaže Filipović za „Dnevni avaz“.

Recite nam za početak jeste li se uspjeli i odmoriti?

– Jesam, mada je proletjelo, naravno. Sa suprugom i djecom sam sve vrijeme, tako da mi je to najveći dobitak. Ne razdvajamo se već mjesec i po.

Kakva su Vaša iskustva sa seta „Lud, zbunjen, normalan“?

– Kao nikad do sada! Radiš dvanaest sati, s ekipom si od jutra do navečer, a ne osjetiš onaj umor kakav inače osjetiš na snimanju. Tako je opuštena i fina atmosfera da nešto slično nisam doživio.

Stvarno je gušt, imao sam dosta scena s Emirom Hadžihafizbegovićem i sa Senadom Bašićem najviše. Super smo se zezali i malo neke stvari mijenjali, što se i autoru Feđi Isoviću svidjelo. Stvarno super saradnja.

„Lud zbunjen normalan“ u Srbiji je trenutno najpopularnija serija, u Hrvatskoj se već emitira duže vremena. Vjerovatno će nove epizode zbog Vaše ogromne popularnosti u Hrvatskoj dobiti i novi šmek.

– Ne znam stvarno. Nadam se. Feđa je rekao da me nisu prije zvali, jer me nisu htjeli potrošiti na nekoliko epizoda. Sad je došlo pravo vrijeme i napravili smo super saradnju i, na zadovoljstvo svih, nastavlja se i dalje.

Predstave, kviz…

U nekoliko navrata u intervjuima smo spominjali Vaš film da bi se mogao početi snimati. Kazali ste da ste završili scenarij za svoj prvi film, koji ćete režirati i u kojem ćete glumiti. Šta se dešava s tim projektom?

– Malo sam to stavio po strani. U “Kerempuhu” u Zagrebu radili smo predstavu s Dinom Mustafićem „Ko živ, ko mrtav“, koja je izašla prije ljeta. Sad tek u septembru počinje igrati. Također u „Kerempuhu“ radimo predstavu „Maratonci trče počasni krug“ i to odmah od septembra, kviz „Potjera“ na HTV-u mi kreće četiri puta sedmično… To mi je puno posla.

Dakle, curi Vam ljeto?

– Da, još malo i u Sarajevo opet.

Spremam lik Đenke

Šta glumite u „Maratoncima“?

– Đenku. Lik kojeg je u filmu igrao pokojni Bora Todorović.

Kada budete pripremali ulogu, koliko će utjecaja na Vas imati filmska kreacija velikog Bore Todorovića?

– Ja uvijek idem iz sebe. Ovo je ipak adaptacija za pozorište pa je malo drugačije, ali super dramatizirano. Tako da mislim da će to biti hit predstava.

Nemam još tu snagu da sve poisključujem

Jeste li se na odmoru uspjeli distancirati od dnevnih i aktuelnih događanja?

– Pratim događaje. Nažalost, uvijek pratiš, uvijek. Nešto pogledaš. Nemam još tu snagu da se na taj način odmorim da sve poisključujem. Nažalost.

Bili smo prije nekoliko večeri na koncertu Tonyja Cetinskog u Puli. To nam je bio jedini izlazak. Izbjegavamo i festivale i događanja.

Autor: Larisa SARAJLIĆ-RAMOVIĆ / AVAZ 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno