Nogomet

Tarik Ibrahimagić sa svojim Odenseom postao juniorski prvak Danske

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tarik Ibrahimagić sa svojim Odenseom postao juniorski prvak Danske – Protekle nedjelje, 05.jula 2020.godine, u odlučujućoj utakmici za prvaka Danske u juniorskoj (U19) konkurenciji igrali su Odense Boldklub (OB) i FC Nordsjaelland.

Pobjedu su ostvarili nogometaši Odensea (OB-a)  rezultatom 3:1 pod vođstvom kapitena Tarika Ibrahimagića.

Njegovo porijeklo je iz Bosne i Hercegovine, provjerili smo i utvrdili da mu je otac Hasib Ibrahimagić iz  Varošišta kod Vranduka. On se nalazi u Danskoj već oko 27 godina.

Tarik Ibrahimagić bio je dio OB tima koji je postao historijski u nedjelju popodne, kada su prvi put u 29 godina osvojili danski šampionat u U19 ligi.

Inače, naš portal je pisao o Tariku 17.5.2020.godine, link: https://www.zenicablog.com/nova-mlada-zvijezda-nogometne-danske-tarik-ibrahimagic-je-porijeklom-iz-zenice/

Tarik je prije nepuna dva mjeseca potpisao dvogodišnji profesionalni ugovor sa danskim nogometnim klubom, Superligašem Odense (OdenseBoldklub)  i već je debitovao u par prijateljskih i utakmicama završnice prvenstva Danske. Pošto je rođen 2001.godine, još ima pravo nastupa i za juniorski tim i sa kojim je ostvario naprijed navedeni uspjeh. Trenutno nastupa i za juniorsku selekciju Danske i ima tri nastupa u ovoj selekciji.

Trenira fudbal od treće godine. Počeo je trenirati u jednom klubu koji se zove OKS.  Onda je prešao u OB (Odense Boldklub) kad je napunio 13 godina i igra na poziciji srednjeg veznog igrača.

Želja mu je da jednog dana nastupi za najveće klubove u Evropi, san je velika Barcelona.

Izdvajamo dio intervjua, koji smo vodili sa Tarikom prije dva mjeseca:

Nastup za seniorsku selekciju Danske ili BiH, ako budeš pozvan?

Naravno da bi želio zaigrati za jednu seniorsku reprezentaciju. Da li će biti Bosna ili Danska ne znam još. Mislim da zavisi koji savez me prije pozove. Trenutno nastupam za U-19 Dansku reprezentaciju.

Da li bi nastupio za BiH, ako bi bio pozvan?

Naravno da bi želio nastupati za Bosnu i Hercegovinu. To je moje porijeklo i veliki dio mene se osjeća kao Bosanac.

Mladom Tariku Ibrahimagiću sportska redakcija Zenicabloga želi puno zdravlja, sreće i uspješnu sportsku, nogometnu karijeru.

E.Imamović

Foto FC Odense (OdenseBoldklub)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno