Ljudi

Tarik Filipović: Svi vjerujemo da Čelik može ostati u društvu najboljih

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tarik Filipović: Svi vjerujemo da Čelik može ostati u društvu najboljih – Nova hit predstava televizijske zvijezde Tarika Filipovića „Ćiro“, o životu Miroslava Ćire Blaževića, izvedena je u sarajevskom Domu mladih.  Ovu odličnu predstavu zajedno s Tarikom autorski potpisuje Antonio Gabelić, a glavni producent predstave je Tomislav Kašljević.

Ličnost Ćire Blaževića inspirirala je Tarika Filipovića da publici, nakon dugogodišnjeg prijateljstva s njim, da uvid u svoj doživljaj ovog duhovitog, osebujnog i neponovljivog nogometnog trenera svih trenera, kako su ga prozvali na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine.

– Nakon Travnika, Zagreba i Splita na red je došlo Sarajevo. Reakcije publike nakon tri predstave su iznad očekivanja, koja su bila velika. Publika zadovoljno odlazi iz dvorane. Nisam želio uraditi samo imitaciju Ćire Blaževića, nego napraviti jednu puno dublju priču. Imitacija bi bila zanimljiva 10-15 minuta, ali teško bi bilo držati pozornost publike više od sat vremena. Udarili smo dobre temelje predstavi i sigurno da ću je dugo igrati – kazao je Tarik Filipović te dodao da će nakon Sarajeva gostovati u Čakovecu, Osijeku i Beču.

Popularni Zeničanin sa adresom u Zagrebu poznat je kao veliki navijač Čelika i sretan je zbog posljednjih rezultata omiljenog kluba.

– Opet se stvorila jedna lijepa atmosfera. Svi vjerujemo da Čelik može ostati u društvu najboljih gdje mu je realno i mjesto. Polako se slažu kockice i sreći „Robijaša“ nema kraja. Sigurno da najjača liga ne bi ista bila bez Čelika, isto kao što mnogo nedostaje i Velež. Sa posebnom pažnjom pratim dešavanja u Premijer ligi BiH. Čini mi se da bi Željo trebao biti šampion. Uvijek sam navijao za Željezničar osim kada igra sa Čelikom. Za svaku je pohvalu i izgradnja istočne tribine na Grbavici koju su napravili navijači. To je pozitivna priča koja je obišla cijeli svijet – rekao je Filipović koji nakon predstave u Domu mladih putuje na snimanje filma „General“ režisera Antuna Vrdoljaka.

D. Zeba / Faktor



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno