Ljudi

Ratni vojni invalid Fuad Dedić magistrirao informacione tehnologije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ratni vojni invalid Fuad Dedić magistrirao informacione tehnologije – Borac koji se nikad ne predaje – Zeničanin, dipl. inžinjer metalurgije Fuad Dedić, u subotu 15. aprila na Fakultetu informacijskih tehnologija Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru, odbranio je magistarski rad na temu “Komparativna analiza efikasnosti stabla odlučivanja, genetičkih algoritama i neuronskih mreža“ i time stekao zvanje magistra informatičkih nauka.

Izrada magistarskog rada i za njega vezano istraživanje Fuad je radio tokom 2016. i 2017. Kako je istakla članica Komisije prof. dr. Dragica Radosav rad je po svom obimu, sadržaju, kvalitetu i opsežnosti istraživanja mogao biti i doktorski rad.

U Izvještaju Komisije istaknuto je da je tema istraživanja i postignuti rezultati se nalaze na rubnom području poznatog i predstavljaju aplikaciju na konkretne uslove, te da je kandidat u svom magistarskom radu ispoljio naučne sposobnosti i spremnosti za problemsko-teorijsko postavljanje i rješavanje interdisciplinarnih hipoteza u savremenoj nauci.

Međutim, važno je spomenuti da ova vijest posebno dobija na težini i vrijednosti ako znamo da je Fuad Dedić 40% RVI, amputirac, koji je dva puta tokom odbrane od agresije ranjavan.

Bio je od samog početka dobrovoljac u odbrani od agresije na RBiH, te je član Udruženja „Baton“ Zenica, a svojim radom i sugestijama nastoji da bude uvjek od koristi društvenoj zajednici.

Fuada krase posebne osobine: on je uporan čovjek, smiren i staložen, a trenutno je profesor matematike i informatike u OŠ “Đulistan” koja djeluje u sklopu Perzijsko-bosanskog koledža u Ilijašu. Prošao je trnovit put u životu od školovanja na Metaruškom fakultetu u Zenici, odbrani Domovine i ranjavanja do dugogodišnjeg rada u drugom gradu.

Na kraju uputimo najiskrenije čestike Fuadu Dediću i njegovoj porodici za sav trud koji su uložili u ovom hairli projektu jer je naš Grad obogatio još jednim zasluženim intelektualcem, do nas je samo hoćemo li to prepoznati.

Predsjednik KPS Baton Zenica, Mr. sc. Ismić Amir

PRIČU NAŠEG SARADNIKA SAIDA ŠTETE O FUADU DEDIĆU OBJAVILI SMO 8. NOVEMBRA PROŠLE GODINE – NA OVOM LINKU – obavezno je pročitajte!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno