Ljudi

Tarik Filipović otkriva:

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tarik Filipović otkriva: Glumac i voditelj emisije ‘Satirikon’ i kviza ‘Potjera’ otkriva kako je htio u dramski teatar, a završio u satiričnom, kako je u životu pozitivac, a u filmovima pretežito, na svoju žalost, negativac.

– Godinama su me nagovarali da napravim nešto poput ‘Satirikona’, međutim, čekao sam da osjetim da sam zreo za takav format talk showa. Urednica Tanja Tušek i ja složili smo odličan novinarsko-scenaristički tim, krenuli od nule i počeli rađati svoju viziju formata. Mislim da smo trenutačno na dobrom putu… Osobno sudjelujem u svemu, od scenarija do najsitnijih detalja – kaže televizijski voditelj i glumac Tarik Filipović koji je u HTV-ov prime time utorkom navečer uveo zabavnu emisiju sa zanimljivim gostima i obveznim humorom.

Reakcije obitelji

Humor je danas zaštitni znak lika i djela glumca i voditelja Tarika Filipovića koji se za studiranja na zagrebačkom studiju glume prije vidio u dramskom nego li u satiričko-komediografskom kazalištu, u kojem je na kraju završio.

– Iako imam jaaako puno utakmica u nogama, puno odigranih predstava, mislim da je duhovitost ipak stvar osobnosti, a manje iskustva. Na snimanju ‘Satirikona’ je sjajna, opuštena atmosfera pa se gosti brzo stope s tom pozitivom bez obzira na to u kakvom raspoloženju došli – priča voditelj. Scenarij za svaku emisiju priprema se po desetak dana, uključujući songove, glazbene i koreografske probe.

– Emisija u nazivu krije moje ime, ‘Satirikon’ je došlo od Sa Tarikom, što me obvezuje i na što sam ponosan. Uzora u inozemnim produkcijama nisam imao, stvarajući format tražim svoju recepturu, smatrajući da je voditelj taj koji takvim formatima daje razliku. Zasad su reakcije od dobrih do odličnih, barem od ljudi čije mišljenje cijenim. Gledanost je premašila planove i očekivanja pa su i šefovi na televiziji zadovoljni.

Kad je riječ o Filipovićevoj obitelj, supruzi Lejli i sinovima, ona “Satirikon” gleda – obiteljski. I s osmijehom.

Gorani i Tarik

– Klinci su ‘odvalili’ na Ramba Amadeusa i njegove ‘Duge gaće’, a suprugu Lejlu je oduševio Božo Vrećo – energijom, fenomenalnim glasom i ljudskom toplinom – zadovoljan je “kućnim” kritičarima.

Jedna od upečatljivijih epizoda emisije bila je kad su u studio došla dva Gorana, Navojec i Višnjić.

– Dosad sam uživao sa svim gostima, no možda su mi ipak bili najdraži dva Gorana. Ipak smo mi prijatelji. Višnjić i ja smo generacija, i po godinama i s Akademije. Navojec je malo stariji, ali puno smo se družili, igrali zajedno. Volimo se, poštujemo i nekako držimo zajedno – govori o kolegama s kojima je igrao zajedno u Vrdoljakovoj “Dugoj mračnoj noći”.

Prošlo je tome više od deset godina, koliko su se sva trojica odonda promijenila?

– Paaa… mislim da se nismo puno promijenili. Izvana se, bogu hvala, vidi da godine idu, ali energija je ista. Obratno od one Grašine – star iznutra, vanka mlad. Unutra smo još klinci. I da, prioriteti su se promijenili, ipak smo obiteljski ljudi.

Tarik Filipović istovremeno na HTV-u radi kviz “Potjeru” i redovno glumi u kazalištu Kerempuh, kao i u serijama i filmovima. “Potjera” i “Satirikon” bili bi vjerojatno dovoljna norma za nekog djelatnika HTV-a. Radi k’o pas…

– Moj pas leži, jede, igra se i spava. A ja radim ono što volim i dok sam u snazi, uživam u svemu. Kerempuh je moj život već dvadeset godina, HTV je moj život već trinaest godina. Lako je raditi ono što voliš i, kažu, teško zavoljeti ono što radiš…

‘Maratonci’

Dakako, ni prije no što je vodio kvizove nije bio neobrazovan, no, definitivno, vodeći ih naučio je mnoge važne i nevažne stvari koje prije nije znao. – Znanje mi je danas premalo da budem lovac, a dobar igrač bih možda bio kad bi me pitanja pomazila – govori o potencijalu sudjelovanja u kvizovima.

Trenutačno u Kerempuhu, među ostalim, sudjeluje u hit-predstavi “Maratonci trče počasni krug”. Film nastao prema istoimenom tekstu Dušana Kovačevića jedan je od najkultnijih filmova bivše države s plejadom glumačkih velikana.

Tarik Filipović u predstavi igra Đenku, kojeg u Šijanovoj režiji tumačio pokojni Bora Todorović.

– Igrati Đenku kojeg je igrao veliki šmeker Bora malo je breme. Kerempuhova je predstava, međutim, ozbiljnija od filma. Napravili smo ozbiljnu zezanciju, crnu komediju, jer je originalni tekst zapravo jedna mračna priča. Reakcije publike su odlične, mnogi komentiraju da im jedino nedostaje srpski jezik u predstavi. Osobno, međutim, ne mislim da smo puno izgubili igrajući na hrvatskom.

Tarik Filipović donedavno je bio redoviti gost popularne bosanskohercegovačke serije “Lud, zbunjen, normalan”.

– Gostovanje u toj seriji protegnulo se na više od 20 epizoda i definitivno mi je to bilo predivno iskustvo. Ne znam kad sam napornije radio, a da mi je lakše padalo. Sjajno ozračje, kao i kolege, radimo i zezamo se non-stop. Sada kad je završilo snimanje nedostaju mi odlasci u Sarajevo. Ne smijem ni pomisliti kako je glumcima koji su cijelo vrijeme u seriji. Sjećam se kakvu sam prazninu osjećao kad smo prestali s ‘Bitangama i princezama’ – govori glumac čiji su najdraži uvozni sitcomi “Prijatelji” i “Seinfeld”, a i “Bitange i princeze” bi, kaže, gledao i da nije u njima glumio.

S Reneom Bitorajcem već je došao do 250. izvedbe predstave “Spektakluk”, od toga je više od 200 izvedbi održano u Zagrebu.

– Prije se puno više gostovalo. Sada su se zbog loše ekonomske situacije sponzori “skrili”, a općine zapale u probleme ili su ostale nezainteresirane. Rijetki su oni, poput gradonačelnika Novske, koji svojim sugrađanima daruju desetak predstava na godinu. Nismo dosad igrali ni u Splitu, ni u Osijeku, ni u Dubrovniku… Ima vremena, nadam se da ćemo izjednačiti broj izvedbi s ‘Magic act showom’, našom prvom autorskom predstavom, odigranom tristo puta.

Pas u obitelji

Kolega Bitorajac upustio se u avanturu da prvi nakon Kristofora Stankovića investira privatni novac u kazališnu zgradu, u nekadašnje Kino Mosor u Zvonimirovoj.

– Svaka čast Reneu na hrabrosti i entuzijazmu. Nadam se da će taj prostor zaživjeti kao jedan od vodećih kulturnih mjesta u Zagrebu. Rene je moj najdraži glumački partner, najviše predstava odigrao sam s njim pa nema razloga da ne nastavimo suradnju u budućnosti. Pobjednički tim se ne mijenja, zar ne?

Od izvjesnijih filmskih projekata u budućnosti pred Filipovićem je Vrdoljakov “General” o Anti Gotovini, s Višnjićem u glavnoj ulozi, i još jedan film koji je na “čekanju” sredstava.

– Kod Tončija Vrdoljaka igrat ću što mi namijeni. I ja bih nekog heroja, ali bojim se da mi opet slijedi negativac. Idu mi te uloge. A nisam negativac… U obiteljskom životu Tarika i Lejle Filipović i njihovih sinova nema ništa posebno, osim male pomeranke Lole.

– Djevojčice dolaze u raznim oblicima, kako reče u šali naša prijateljica Tajana – završava kroz reski humor Tarik Filipović za Jutarnji.hr .



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno