Zabava

Tarik Filipović “ĆIRO“ o životu Miroslava Ćire Blaževića!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tarik Filipović premijerno predstavlja svoju monodramu “ĆIRO“ o životu Miroslava Ćire Blaževića! Nova autorska predstava jednog od najpoznatijih glumaca u regiji, Tarika Filipovića – „Ćiro“, o životu Miroslava Ćire Blaževića, 4. marta, 2017. godine bit će premijerno odigrana u Zenici, u Bosanskom narodnom pozorištu, u 20 sati. Svečana pretpremijera održat će se u Travniku, rodnom gradu Miroslava Ćire Blaževića, dan prije, 3. marta, u Centru za kulturu.

U središtu pažnje cjelokupne predstave „Ćiro“ je jedinstvena nogometna ikona – Ćiro Blažević, koja uz svoje ime veže više asocijacija i anegdota nego bilo koja druga urbana legenda. Ličnost Ćire Blaževića inspirirala je Tarika Filipovića da publici, nakon dugogodišnjeg prijateljstva s njim, da uvid u svoj doživljaj ovog duhovitog, osebujnog i neponovljivog nogometnog trenera svih trenera, kako su ga prozvali na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. Njegove se rečenice citiraju, njegovo slavno sine moj dalo mu je neizbrisiv osobni pečat, kao i njegova neposrednost, ali i ekscentričnost.

„Ćiro“ je Tarikov najnoviji i originalan autorski projekt, kojeg producira njegov prijatelj i renomirani producent Tomislav Kašljević. U ovoj sjajnoj monodrami, Tarik Filipović, inače strastveni nogometni navijač, progovara o tome što je Ćiro Blažević predstavljao za njega osobno, kroz period odrastanja i sazrijevanja. Tarik Filipović jedan je od najpoznatijih glumaca naših prostora.

Rođeni Zeničanin, sa svojim je predstavama Spektakluk i Magic Act Show u kojima je sudjelovao kao autor i izvođač, obarao rekorde popularnosti, pa ove dvije predstave slobodno možemo nazvati najuspješnijim predstavama u povijesti hrvatskoga kazališta.

Ulaznice za predstavu „Ćiro“ u Zenici, u pretprodaji se mogu kupiti na blagajni BNP Zenica, po cijeni od 15,00 KM.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno