Biznis

Talijanska kompanija koja proizvodi inovativne kišobrane traži partnere

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Talijanska kompanija koja proizvodi inovativne kišobrane traži partnere – Talijanska kompanija je dizajnirala i patentirala novi kišobran, u cijelosti izrađen od tehničkog polimera koji istovremeno garantuje veliku čvrstoću i krutost stubova i odličnu fleksibilnost ruku. Upotreba jedinstvenog polimera čini kišobran 100% reciklirajućim jer se može jednostavno obnoviti i ponovo iskoristiti za proizvodnju novih proizvoda. Ovom inovacijom kompanija je osvojila pečat izvrsnosti za pilot-projekat SME1 I EIC.

Sada kompanija traži mogućnost finansiranja za dalji razvoj projekta i :

– izlazak na tržište sa prvim modelom kišobrana – “Compact” do kraja 2020. godine
– uspostavljanje proizvodnje u Istočnoj Evropi kako bi do sredine 2021. godine ona u potpunosti djelovala
– razvijanje dva druga modela – “Pocket” I “ Long” – koji će biti lansirani krajem 2021. i 2022. godine.

Kompanija želi aplicirati na poziv H2020-EIC-FTI-2018-2020 ( rok 27. oktobar 2020) i zbog toga traži inostrane partnere s posebnom stručnom sposobnošću da bi osnovala konzorcijum partnera da učestvuju u ovom inovacijskom projektu.

Kompanija traži:

1. Proizvođača plastike u Istočnoj Evropi: partner bi se trebao baviti dizajnom i proizvodnjom kalupa za mašine za brizganje, izradom plastičnih dijelova različitih boja i njihovom montažom u različite modele kišobrana.

2. Kompanija sa stručnim znanjem za krojenje i šivenje tkanina u Istočnoj Evropi: partner bi se trebao baviti krojenjem i šivenjem baldahina/nadstrešnice za kišobran, printanjem različitih uzoraka i logotipa, pakiranjem vrećica/torbi.

3. Dizajnerska i inžinjerska kompanija sa iskustvom u sektoru plastike: partner bi se trebao baviti dizajniranjem, inženjeringom, izradom prototipa i testiranjem, svake pojedine plastične komponente i kišobrana u cjelini, korištenjem softvera za 3D modeliranje i analizu potencijanih grešaka.

Talijanska kompanija će upravljati projektom kao kooordinator, a konzorcijumu će staviti na raspolaganje konačan prototip izrađen u njenoj laboratoriji u Kini, tehničke vještine stečene kod proizvodnje kišobrana i mreže distributera.

Očekivano trajanje projekta je 24 mjeseca.

ROK ZA PRIJAVU: 15. SEPTEMBAR 2020.

Ukoliko smatrate da bi Vaša kompanija mogla učestvovati u ovom EU projektu, prijavite se u Agenciju ZEDA putem e-maila: [email protected] ili tel. 032 445 830



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno