Biznis

Mobiteli s najboljom kamerom u 2020. godini

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mobiteli s najboljom kamerom u 2020. godini – Nebrojenim korisnicima je pri odabiru mobilnog telefona jedna od najbitnijih stavki kvalitet kamere. Mnogo je telefona koji imaju vrhunske performanse, ali da biste dobili savršene fotografije, potrebno je ipak obratiti posebnu pažnju na neke karakteristike.

U našem vodiču predstavljamo vam tri modela mobitela sa najboljim kamerama za 2020. godinu.

Kako birati telefon sa najboljom kamerom?

Prvo pravilo glasi: Kada znate šta želite da postignete s kamerom u mobitelu, lakše ćete odabrati uređaj koji će vaše potrebe zadovoljiti.

Nekome je prioritet fotografisanje, drugima video snimanje, mnogi traže dobru selfi kameru, a neko možda želi da ode korak dalje ka profesionalnim snimkama, pa im treba i objektiv za telefon, kao i stalak kojim će izbjeći nemirnu ruku.

Tri predložena modela mobitela zasigurno u svakom pogledu predstavljaju sami vrh za ovu godinu.

iPhone 11 Pro Max – vrhunski kvalitet fotografije

iPhone 11 Pro Max telefon ima trostruki sistem kamera sa po 12 megapiksela. Iako to nije najveći broj piksela u tehnologiji koja se svakodnevno razvija, ovaj uređaj proizvodi fotografije vrhunskog kvaliteta koje pri tome izgledaju prirodno.

iPhone telefon opremljen je glavnom, zatim ultraširokom kamerom, dok je treća telefoto kamera sa 2x optičkim zumom.

Sa sve tri kamere možete snimati 4K video uz 60fps ako to želite, a prelaz s jedne na drugu u toku snimanja je impresivno gladak i skoro neprimjetan. Selfi kamera ima takođe 12 megapiksela i snima 4K video, pa i SloMo video zapise.

iPhone 11 Pro Max je otporan na prašinu i vodu, i to do 4 metra dubine, maksimalno 30 minuta.

Noćni režim Apple uvodi među posljednjima, ali zato izbija u vrh. Uređaj ga automatski uključuje i produžava ekspoziciju u zavisnosti od količine svjetla i mirnoće ruke. Nudi opciju isključivanja ili skraćivanja ekspozicije, ako mislite da je potrebno. Fotografije ne ispadaju nerealno osvijetljene, a zadržavaju mnoštvo detalja.

iPhone 11 Pro Max je idealan za snimanje putopisnih fotografija (travel blogeri ga obožavaju), pa je savršen izbor za kreiranje uspomena s putovanja, a o Instagram fotografijama da ne govorimo.

Ukratko, iPhone 11 pro Max je savršen telefon za sve koji vole vrhunski kvalitetne fotografije, koje ne izgledaju izvještačeno.

Samsung Z Flip – moć u malom paketu

Moderni sklopivi telefon iz Samsung Galaxy Z serije postiže da fotografisanje dobije novu dimenziju i pruži još veći užitak nego što je to bilo ranije.

Ovaj telefon omogućava pravljenje vrhunskih selfija, a na najbolji način bilježi trenutke koje želite ovjekovječiti uz pomoć ultraširokog objektiva.

Samsung Galaxy Z Flip uređaj savršen je za hands-free fotografisanje kada koristite ekran poklopca ili kada je sklopljen u Flex (Free-stop) režimu – jednostavno fotografišite uz pomoć Galaxy Z Flip izdavanjem glasovnih komandi ili pokazivanjem dlana prema ekranu.

Glavna dvostruka kamera ima 12 megapiksela, kao i dodatnih 12 megapiksela sa optičkom stabilizacijom slike.

Samsung Z Flip krasi Samsung revolucionarno ultra tanko staklo, a poklopac je napravljen da traje bez obzira na to koliko ga puta zaklopite i otklopite. Minimalnih dimenzija, ovaj model korisnicima pruža maksimalan efekat i donosi novu viziju fotografisanja bez stativa u bilo koje doba dana.

Ultrapraktičan, s odličnom opremom, Samsung Galaxy Z Flip je savršen izbor svima koji za rezultat vole odličnu fotografiju. Vrlo elegantnog izgleda, kao i mnogi Samsung telefoni, Galaxy Z Flip je veliki korak naprijed kada je riječ o kvalitetu kamere.

Huawei P40 Pro – za fotografije pune detalja

Nova kamera je jedan od aduta ovog telefona. Huawei P40 Pro jeste nekoliko grama teži od prethodnika Huawei P40, ali impresivne fotografije koje će vam omogućiti, razlog je da na to i ne obratite pažnju

Huawei je u ovaj model ugradio četvorostruku kameru, a posebna pažnja je posvećena sočivima tako što je povećana njihova osjetljivost.

Glavna kamera je objektiv pod imenom Ultra Vision sa velikom rezolucijom od 50 megapiksela, a fokus je značajnije poboljšan. Po automatizmu fotografije su rezolucije 12,5 megapiksela, iako možete namjestiti da slikate sa svih 50, ali za tim nema potrebe jer, kao i ranije, Huawei i Leica rade odličan posao.

Drugi objektiv je ultra širokougaoni sa 40 megapiksela, a treći telefoto takođe ima bolje performanse sa svojih 12 megapiksela, kako bi se dobile slike bez ikakvih sjenki, s jasnim i dobrim dinamičkim opsegom. U praksi ćete se brzo uvjeriti da P40 Pro daje odlične fotografije koje u nekim slučajevima dobiju malo dodatne ”topline” boja u odnosu na original. Takve tople fotografije lako se prepoznaju na društvenim mrežama, pa ako vam je jedan od razloga za kupovinu telefona sa dobrom kamerom imidž na Instagramu, ovo je savršen izbor za vas.

Prednja – selfi kamera od 32 megapiksela je sa autofokusom.

Kod fotografija pri slabom osvjetljenju Huawei opet radi dobar posao i fotografije koje budete radili noćnom režimu ni u kom slučaju neće razočarati.

Koji telefon sa kvalitetnom kamerom kupiti?

Izvrsne performanse kamera svakog od tri telefona definitivno opravdavaju zašto su, zasluženo, na listi uređaja s najboljim kamerama za 2020. godinu.

Koji, onda, izabrati?

Ako preferirate iOS operativni sistem u odnosu na Android, iPhone 11 Pro Max je pravi izbor, a jedna od generalnih prednosti je selfi kamera idealna i za snimanje videa, kao i SloMo video zapisa.

Samsung Z Flip svoj adut ima u hands-free fotografisanju, kao i u vrlo privlačnom, elegantnom i modernom dizajnu uređaja.

Huawei P40 Pro sa povećanom rezolucijom svake od kamera donosi posebno uzbuđenje kreiranja vrhunskih fotografija, koje čak i u noćnom režimu mogu zadovoljiti sve vaše potrebe. Dakle, nijanse su u pitanju, što znači da ni sa jednim od predloženih uređaja nećete promašiti, pa je izbor stvar osobnih sklonosti.

Gdje kupiti mobitel?

Prilikom kupovine mobitela, koliko je bitno šta kupujete – toliko je bitno i gdje kupujete. Mi vam možemo predložiti kupovinu mobitela u našem shopu ProComp. Osim što imate sigurnu kupovinu, dobijate i kvalitetnu garanciju, popravak, brzo dobavljive dijelove i dodatke. Osim toga tu je i prednost u brzoj isporuci i kvalitetnom servisu. Kompletnu ponudu ventilatora možete na sljedećem linku: https://procomp.ba/34-mobiteli.html

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno