Ljudi

Talentovani Dino Beganović na kultnoj stazi nastavio sa sjajnim rezultatima u Formuli 3

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Švedski vozač porijeklom iz Bosne i Hercegovine, tačnije iz Zenice, Dino Beganović (19) jutros je u Formuli 3 ostvario još jedan zapažen rezultat i na Velikoj nagradi Monaca osvojio drugo mjesto.

Ovaj talentovani vozač i dječak kojem se predviđa karijera u Formuli 1 je na legendarnoj stazi po ulicama Monte Carla osvojio drugo mjesto, iza Gabriela Minija, dok je treći bio Paul Aron.

Nakon tri utrke ove sezone, Beganović je na četvrtoj poziciji u ukupnom poretku sa 46 osvojenih bodova, jedan manje od Saucyja koji je treći, 10 manje od Minija koji je drugi, dok je na prvom mjestu Bortoleto sa 73 osvojena boda.

Podsjetimo, Beganovićevi roditelji Fikret i Mirnesa su emigrirali u Švedsku gdje je Dino i rođen prije 19 godina. S 11 godina Dino se počeo takmičiti u kartingu, a sedam godina kasnije stigao je do Formule 3.

Ovom 19-godišnjaku i vozaču Prema Racinga ovo je drugi podijum u prvoj sezoni u Formuli 3 i do sada najbolji plasman kojeg je ostvario u ovoj sezoni i ovoj klasi.

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno