Ljudi

Emotivna poruka prijatelja povrijeđenoj mladoj doktorici Almi Suljić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak, 26. maja u sarajevskom naselju Marijin Dvor, smrtno je stradala Azra Spahić, a teško je povrijeđena mlada doktorica Alma Suljić, kojoj se ljekari bore za život.

Alma Suljić je doktorica medicine u Domu zdravlja Zenica, gdje radi od kraja prošle godine. Njen prijatelj Jasmin Nikšić uputio joj je emotivnu poruku putem Facebooka.

– Lokalni kabadahija nije napravio saobraćajnu nesreću, lokalni kabadahija je počinio ubistvo mlade doktorice i isti taj kabadahija je pokušao ubiti našu Almu, još jednu doktoricu, jedno od nas. Pokušao je ubiti našeg kapitena, vođu, prijatelja, našu zvijezdu vodilju koja nas je uvijek vodila stazama uspjeha, najsjajnijih medalja i ponosa – napisao je Jasmin.

Dodao je da su od malih nogu učili pomagati i spasavati tuđe živote, prenijela je SB.

– Od malih nogu učili smo pomagati i spasavati tuđe živote onako kako smo najbolje znali. Alma je sa svojim timom, za svoju Ilidžu, za svoje Sarajevo, svoju državu i sve nas donosila najzlatnije nagrade i najveće trenutke sreće, ponosa i veselja. Kao što je uvijek i bila u životu i na poligonu strpljiva, snažna, hrabra i bez odustajanja, takva je i sada. Ne odustaje. Bori se i igra naš posljednji poligon do kraja. Za sve nas, za sebe. Onako kako smo to uvijek i znali. Do kraja i sa krunom na glavi – napisao je Jasmin.

On je na kraju poručio svojoj prijateljici:

– Igraj, kapetane naš! Vodi nas dalje. Igraj za sve ljude koje si opet okupila oko sebe i čija srca kucaju kao jedno. Jer biti srcem vezan u tome leži snaga. Čekamo te.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno