Ljudi

Talentovana i uspješna osmogodišnja Zeničanka – Ena Manđuka:” Moj dan započinje i završava plesom”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Talentovana i uspješna osmogodišnja Zeničanka – Ena Manđuka:” Moj dan započinje i završava plesom” – – Kada porastem želim da postanem svjetski poznata balerina-Jako se radujem svim takmičenjima-Učestvovala sam na svjetskom takmičenju u Njemačkoj, a najponosnija sam na dvije zlatne medalje na državnom prvenstvu!

Zeničanka Ena Manđuka (8,5), učenica trećeg razreda osnovne škole talentovana je balerina koja kontinuirano trenira balet od treće godine života. Osim baleta, Ena pohađa treći razred Muzičke škole, odsjek klavir.Također, ide i na gimnastiku, a kada imam slobodnog vremena voli da crtam na kamenčićima.

-„Mama kaže da sam kao mala uvijek hodala na prstićima i zbog toga je došla na ideju da me upiše na balet, a ja sam ga odmah zavoljela. Biti balerina je jako teško jer su česte probe, svakodnevni časovi i mnogo toga oduzima puno vremena. Meni to nije teško jer volim da plešem, da nosim razne kostime i da upoznajem nove prijatelje. Mama i tata me ponekad pitaju kako imam toliko energije da poslije časova nastavim da vježbam kod kuće, plešem i smišljam koreografije, dok oni budu već dosta, umorni što meni također nije jasno“ – rekla je Ena koja tri puta sedmično pohađa časove baleta. Njeni vršnjaci i prijatelji je nerijetko zamole da im pokaže baltne pokrete na što je naročito ponosna. Međutim, Ena se okitila i brojnim medaljama na takmičenjima iz baleta.

-„Jako se radujem svim takmičenjima. Do sada sam išla na svjetsko takmičenje u Njemačku i tamo sam se plasirala na visoko 17 mjesto. Također, išla sam i u Sarajevo gdje sam osvojila drugo mjesto te u svom gradu, Zenici zlatnu medalju. Najponosnija sam na dvije zlatne medalje na državnom prvenstvu gdje sam postala državna prvakinja u modernom i klasičnom baletu. Jednog dana želim da postanem prima balerina!“ – rekla je Ena ističući da se uz dobru organizaciju i jaku volju sve može stići.

-„Svi me pitaju kako sve stižem, ali moja porodica vodi računa o mom rasporedu tako da meni nije teško ići jer sam navikla na to i ne znam kako bih bez svojih obaveza. Također, volim da idem u školu i odlična sam učenica. Kada porastem želim da postanem svjetski poznata balerina, a također jako volim da pomažem životinjama te bih voljela biti veterinar“ – rekla je Ena te istakla da želi biti primabalerina poput ruskinje, Svetlane Zaharove.

Ako nam do sada niste ispričali svoju priču, a imate interesantnu priču o hobiju, započetom poslu, traženju ili pronalasku posla, promjeni posla, odlučnošću da karijeru okrenete u suprotnom smjeru, priču o odlasku u inostranstvo na nastavak obrazovanja ili u potrazi za poslom, javite nam se na [email protected] ili nam pišite na Facebook.

ZEDA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno