Kultura

TAKSIMETAR – komedija na Velikoj sceni BNP – petak u 19.30

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

TAKSIMETAR, komedija  – U petak 11.oktobra 2019.godine, sa početkom u 19:30 sati, na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica gostuje komedija “TAKSIMETAR”. Predstavu rađenu u Off produkciji, po tekstu Gorana Vojnovića, zeničkoj publici će prikazati glumci Adem Smailhodžić i Irfan Ribić, koji su već nasmijali publiku u nekoliko gradova BiH. Reakcije su bile izvanredne!

O TEKSTU
Vojnović kroz priču jednog taksiste propituje današnje savremene moralne vrijednosti i razne prikrivene predrasude. Smještajući glavnog lika, taksistu, na ulicu, autor se kroz njegove interakcije s raznim likovima dotiče brojnih problematičnih tačaka u društvu. Ovo je predstava sastavljena od kratkih sličica, koje sve zajedno čine jednu savremenu fresku, u kojoj se svi prepoznajemo. Goran je pošten čovjek, taksista u srednjim godinama, koji je odavno propustio sve prilike koje je imao i na koncu je donio možda krive životne odluke.

Velika vrijednost ovog teksta je što u njihovom, krajnje nekorektnom političkom diskursu, razotkrivaju svakodnevne predrasude prikrivene u preuzetim uvjerenjima, općim mjestima društvenih predrasuda, koje obično niko ne dovodi u pitanje, osim ako se i sam ne nađe u istim problemima.

 

RIJEČ AUTORA
Svakome u životu dođe trenutak za naplatu. Od nas samih zavisi da li ćemo u tom trenutku biti sretni i ispunjeni. Da li ćemo biti spremni u tom trenutku gurnuti ruku u svoju džep? Ipak moramo biti svjesni kako svi na ovom proputovanju imamo svoj taksimetar. Svako ima svoju brzinu. I svaki taksimetar otkucava na svoj način.

KOMEDIJA “TAKSIMETAR”
Petak, 11.oktobar u 19:30 sati, Velika scena BNP-a
Info: 032/242 604, 062/859 555, 063/797 555 i [email protected]



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno