Ljudi

Tajra Jugić nova teniska nada Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Tajra Jugić nova teniska nada Zenice – Tajra Jugić rođena je u Zenici 2003. godine, a tenisom se bavi punih pet godina.
Prvi trener koji je otkrio Tajrin talent je Ivica Jeličić iz teniskog kluba Čelik. Kao mlada i perspektivna teniserka iz dana u dan je pokazivala veliki trud, želju i volju, nakon čega se njen otac Mensur Jugić odlučio na profesionalnije korake.
Prije godinu dana osim treninga u Zenici uključio je dodatno usavršavanje kod poznatog i uspješnog tenisera, a sada trenera Ismara Gorčića na teniskoj GTA akademiji.
Naime vrhunac njenog uspjeha je bio kada je njen otac odlučio da napravi tim trenera kako bi Tajra postigla još veče rezultate. Također, pored teniskih trenera, prije godinu dana naš poznati trener borilačkih vještina Jasmin Mujanović JALE  je na poziv roditelja postao kondicioni trener mlade Tajre Jugić. Pored tenisa, Tajra je upravo član TKD Akademije JALE i nosioc crnog pojasa drugi dan.
“Kondicionim profesionalnim vježbama u opštoj i specifičnoj formi za prvu godinu smo uspjeli napraviti temelj od Tajre i podigli smo njezine perfomanse na viši nivo, a sada radimo na novom programu gdje ćemo još za 30% podignuti kondicionu spremu.” rekao je trener Mujanović.
“Osim dvorane i staze, uključili smo Tajru i u fitness, a sve kako bi bila što spremnija da ovu godinu niže što bolje rezultate” izjavio je glavni kondicioni trener Jasmin Mujanović JALE.
Prošlu godinu Tajra je zabilježila veoma dobre mečeve u BIH, Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj. Da Tajra ima odlične predispozicije da se bavi ovim sportom, pokazuje i podatak da je blizak rod najbolje teniserke BiH svih vremena Mervane Jugić-Salkić.
Nadamo se da će Tajra Jugić postati buduća uspješna teniserska, te da će biti ubrzo na svjetskim takmičenjima i braniti boje naše države BIH.
Na slici su kondicioni trener Jale i teniserka Tajra Jugić.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno