Info

Svjetski savez dijaspore BiH: Hasan Šehović ponovo izabran za predsjednika

Svjetski savez dijaspore BiH: Hasan Šehović ponovo izabran za predsjednika – Ševal Šehić će nastaviti obavljati posao sekretara SSD BiH.

Na Devetom kongresu Svjetskog saveza dijaspore BiH, koji je danas održan u Sarajevu, ponovo je za predsjednika izabran Hasan Šehović, prenosi Anadolu Agency (AA).

I Ševal Šehić će nastaviti obavljati posao sekretara SSD BiH. U radu kongresa učestvovali su delegati članica SSD BiH, a prisutne su pozdravili pokrovitelj Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva BiH i Semiha Borovac, ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH. Kongres je održan pod nazivom “Bosna i Hercegovina je (i) naša domovina“.

Tokom kongresa održana su i dva okrugla stola na kojima su teme bile “Uloga dijaspore u ekonomskom razvoju BiH“ i “Očuvanje identiteta, kulture i jezika građana BiH u dijaspori“.

Anadolija

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: