Zabava

Svjetski, a naši: Hiljade Zeničana napravilo nezaboravnu feštu uz domaće muzičke zvijezde

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Svjetski, a naši: Hiljade Zeničana napravilo nezaboravnu feštu uz domaće muzičke zvijezde – Petnaesta festivalska noć Zenica Summer Festa, donijela je spektakularan koncert zeničkih muzičkih zvijezda, koje su svojim pjesmama oduševile više hiljada Zeničana. Ljubitelji muzike, dobre zabave, veselih nota, uživali su u velikom koncertu zeničkih najboljih muzičkih zvijezda rock, narodne pjesme i neprikosnovenog sevdaha.

Saša Domuz poznat po svom rock repertoaru, otvorio je večerašnji događaj. Pravo iznenađenje uslijedilo je nakon nastupa Saše, kada je na bini sa rock i dance muzikom publici se predstavila Nusreta Kobić, daleko poznata po sevdahu. Ipak, Zeničani i Zeničanke najviše su pjevali uz Mirzu Šuta i Nihada Fetića Hakalu. Kompletan Trg Alije Izetbegovića bio je pun posjetitelja.

„Zaista, čast i zadovoljstvo je nastupati pred svojom domaćom publikom. Uvijek je izazov ovdje pjevati i zato ću dati sve od sebe, jer ova publika to i zaslužuje. Zahvalio bih se organizatoru Zenica Summer Festa, na odličnoj organizaciji i nadam se da će nastaviti sa sličnim događajima”, rekao je za portal Zenicainfo.ba, Nihad Fetić Hakala.

Mix repertoar ponudio je publici aktuelne hitove Hakale, Mirze Šuta, Saše Domuza, uz neprikosnovene interpretacije rock muzike i sevdalinki Nusrete Kobić, te Hasibe Agić. Rima bend je bio muzička pratnja za rock, sevdah i narodnu muziku, čime su pokazali svoj talenat za različite muzičke pravce.

Bila je ovo noć za pamćenje u kojoj se za svakoga pronašlo nešto, a već sutra nas očekuje nastavak programa, kada će pred zeničku publiku, nastupiti primadona sevdaha i narodne muzike, Hanka Paldum.

RTV Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno