Naše

Svejedno da li je kvar otklonjen ili uključen drugi kotao, Zeničani očekuju toplije radijatore

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Iz Javnog preduzeća “Grijanje” lokalnom javnom servisu saopćili da je “otklonjen kvar tokom dana”, te se “uskoro očekuje normalizacija sistema grijanja”. Ponukani ranijim iskustvima znamod a “normalizacija” u nekim diejlovima grada potraje i nekoliko dana, ali se nadamo da će što manje hladnih noći biti pred Zeničanima.

Ipak, nezvanične informacije sa lica mjesta govore da je u “Mittalovoj” toplani “potpaljen” kotao broj 1., umjesto do sada aktivne, a sada pokvarene “dvojke”, te da se ne radi o “popravci kvara” nego uobičajenom “mijenjanju dežurnog kotla”. U prilog ovoj, doduše nezvaničnoj informaciji ide i neuobičajena buka iz pogona što je uobičajeno za ovakve ranije situacije.

Nažalost, odgovorni iz JP “Grijanje” koji su proteklih sedmica, pogotovo početkom sezone grijanja jako dobro znali sve email adrese medija i “zasipali” građane sa po više saopćenja dnevno, protekle sedmice nisu “ni zucnuli”, osim što se neimenovani sagovornik iz tog JP oglasio na lokalnom javnom servisu, navodno.

I konačno, jedna vrlo mudra i društveno odgovorna odluka iz kompanije ArcelorMittal. Prema istim izvorima, te današnjim navodima medija, iz ove kompanije su se, nakon niza “pljuvačkih”, bezobzirnih, te vrlo često saopćenja s one strane istine od strane njihovog klijenta, kupca toplotne energije, odlučili da “okrenu ploču”.

-JP Grijanje je kompanija zadužena za distribuciju toplotne energije građanima. Svi mediji, a i građani, sve relevantne informacije o intenzitetu, eventualnim prekidima ili redukcijama, trebaju da dobiju iz kompanije s kojom su potpisali ugovore o zagrijavanju stambenih i poslovnih prostora, a to je JP Grijanje, konačni je odgovor iz AMZ koji se, ponukan dosadašnjim lošim iskustvom, odlučio da se više ne oglašava, nego “lopticu prebaci” tamo gdje joj je i mjesto.

Ipak, svi akteri priče o JP “Toplana Zenica” građanima duguju informaciju – zašto se, kad je saopćeno da su pokrenuta nova postrojenja, još uvijek očigledno ne proizvodi puni kapacitet potrebne toplote iz novih plinskih postrojenja, te zašto su, ako je posao gotov, još korste “prastari” kotlovi AMZ-a koji su u funkciji gotovo pola vijeka.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno